Wat kun je verwachten van een laserbehandeling voor rosacea?

Wat kun je verwachten van een laserbehandeling voor rosacea?

Er zijn tegenwoordig veel medicijnen beschikbaar om rosacea te behandelen. Maar medicatie werkt niet altijd tegen alle symptomen, zoals bijvoorbeeld roodheid en blozen, of een huidverdikking rond de neus. Als u met deze symptomen worstelt, kan laserbehandeling een optie zijn. Dit heeft goede resultaten opgeleverd bij sommige mensen die deze twee moeilijk te behandelen rosacea-symptomen hebben.Hoe lasers de roodheid kalmeren

Hoewel verschillende soorten lasers kunnen worden gebruikt om een ​​rode rosacea-teint te behandelen, is één van de meest voorkomende en effectieve laser de gepulseerde kleurstoflaser (PDL). De laserstraal wordt geabsorbeerd door rode bloedcellen en vernietigt vervolgens de bekleding van ontstoken en zichtbare bloedvaten. De behandeling kan roodheid en blozen enorm doen verminderen, het is echter geen remedie tegen rosacea. Toch zien veel patiënten goede resultaten gedurende maanden of zelfs jaren na de behandeling.

Wat te verwachten

Meestal vereist lasertherapie een reeks behandelingen om resultaten te boeken. Mogelijk heb je twee tot acht behandelingen nodig, die ongeveer zes weken uit elkaar liggen. Afhankelijk van de ernst van de symptomen, het huidtype en andere factoren, reageren mensen anders op een laserbehandeling. Sommige hebben slechts een paar behandelingen nodig, anderen vereisen meer. Het is belangrijk om een ​​dermatoloog te vinden die ervaren en bekwaam is in laserchirurgie en de behandeling kan afstemmen op je specifieke toestand en behoeften.

Hoe effectief is het?

De meeste patiënten melden dat een laserbehandeling zichtbare bloedvaten, blozen en roodheid helpt verminderen. Een recente studie toonde aan dat mensen met rosacea die lasertherapie ondergingen na de tweede behandeling een verbetering van 40 tot 60 procent zagen. Houd er rekening mee dat een laserbehandeling geen remedie is voor de ziekte en zich permanent richt op de symptomen die zichtbaar zijn op het moment van de behandeling. Het is niet ongebruikelijk dat een aantal nieuwe bloedvaten op het gelaat verschijnen, waarvoor mogelijk nazorg nodig is.

Ben je een kandidaat voor een behandeling?

Het is belangrijk om met een ervaren dermatoloog te praten om te zien of u een kandidaat bent voor laserbehandeling. Laserbehandeling mag niet worden gebruikt als u een kleurtje of een donkere huid hebt. Het is ook niet geschikt voor mensen die gemakkelijk littekens maken, een bloedstollingsstoornis hebben of insuline-afhankelijke diabetes hebben. Zwangere vrouwen moeten ook laserbehandeling vermijden.

De voors en tegens

Laserbehandelingen kunnen duur zijn. Meestal kosten behandelingen doorgaans rond de 200 euro per sessie. Vaak dekt een aanvullende verzekering de behandelingen echter geheel of gedeeltelijk. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om dit uit te zoeken.

Ofschoon er geen garantie is hoe dit voor jou zal werken, biedt laserbehandeling voor velen een welkome verlichting. En hoewel de behandeling het verloop van de ziekte niet verandert, kan het mensen helpen er beter uit te zien. Maar misschien belangrijker nog; zich beter te laten voelen over zichzelf!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 ysranobir, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.