Actief je huid verzorgen met natuurlijke verzorgingsolie

Actief je huid verzorgen met natuurlijke verzorgingsolie

Je huid en haar hebben verzorging nodig; dat zal niet nieuw voor je zijn. Het vocht- en vetgehalte op peil houden en reguleren is daarbij belangrijk. Lees verder voor meer informatie.Een natuurlijke verzorgingsolie kan bestaan uit verschillende soorten oliën. Al dit soort oliën komen uit planten en iedere olie heeft zijn eigen eigenschappen. Bij verzorgende oliën zijn deze eigenschappen heel belangrijk. Het bepaalt bijvoorbeeld hoe snel de olie in de huid trekt. Heb je een dunne olie die snel intrekt, dan is dit fijn voor een gezichtsolie, maar minder fijn voor een massageolie. Wil je een haarmasker, dan moet de olie ook weer makkelijk uit te wassen zijn. Kortom, er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij actief je huid en haar verzorgen met natuurlijke verzorgingsolie.

Kies de juiste verzorgingsproducten

Je gebruikt beauty producten op je huid en in je haar. Kritisch zijn op wat je gebruikt is dus heel belangrijk. Neem de verzorgende oliën van de Midgard producten. Deze zijn van 100% biologische afkomst. De kruiden die voor de kruidenextracten gebruikt worden, zijn zelfs in Nederland op biologische grond gekweekt. Je weet hiermee dat er ook niet via een omweg kunstmatige stoffen in je huid komen. Maar ook bij natuurlijke verzorgingsproducten moet je afstemmen op wat je huid nodig heeft. Er bestaat bijvoorbeeld een huidolie, maar ook een gezichtsolie, en een massageolie. Wat is het verschil? 

Welke verzorgende olie kiezen?

Veel mensen hebben een beauty ritueel. Denk aan het gebruik van een dag- en nachtcrème. Een verzorgingsolie is hier een perfecte aanvulling op. Je gebruikt de olie voor je de crème smeert, want de olie moet intrekken. Je kiest de olie die past bij jouw huid. Er bestaat gezichtsolie die, net als je kent van zonnebrand voor het gezicht, fijner is. Er is een huidolie voor de rest van je huid. Een massageolie smeer je ook op je huid, maar blijft langer vet, wat handig is bij masseren. Daarnaast kun je als man ook een baardolie gebruiken. Zo’n olie verzorgt de huid onder je baard, maar draagt ook bij aan de baardharen soepel en gezond te houden. Heb jij na het scheren van die rode bultjes? Ook dan is een baardolie zeer geschikt, maar als het erg hardnekkig is, kun je ook eerst een wondolie gebruiken. Leer het beste verzorgingsritueel voor jouw lichaam herkennen door verschillende verzorgingsproducten te testen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Hell0, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.