Wat voor een soorten armbanden zijn er?

Wat voor een soorten armbanden zijn er?

Tegenwoordig zijn er een hele hoop verschillende accessoires te vinden. Hieronder valt natuurlijk ook de armband. Armbanden kun je in allerlei soorten en maten kopen, maar wat voor een soorten armbanden zijn er dan allemaal en welke past het beste bij mij? Niet iedereen is namelijk hetzelfde in zijn of haar style. De schakelarmband

Een schakelarmband is een armband die als het ware uit allemaal kleine stukjes bestaat. Al deze kleine stukjes zijn verbonden met elkaar en daarom heet het dus een schakel armband. Er zijn ook een hele hoop kettingen hier van te vinden. Dit soort armbanden worden vaak gedragen door vrouwen, maar ook zeker door mannen. Het is bij vrouwen wel aan te raden om op te letten als je lang haar hebt. Soms kan er namelijk haar tussen de schakels komen en het haar blijft dan vast zitten. Dit kan heel erg pijnlijk zijn en dit moet je natuurlijk proberen te voorkomen

De Wikkelarmband 

Een wikkelarmband is een armband die je meerdere keren om je pols heen draait. Dit kun je vaak 3 tot 4 keer doen. Dit geeft een mooi effect, omdat het dan lijkt dat je meerdere armbanden om hebt. Bij de armband kan er een sluiting aanzitten, maar vaak is dit niet het geval. Omdat je hem om je arm heen wikkelt, is er eigenlijk ook helemaal geen sluiting nodig. Deze armbanden worden gedragen door mannen en vrouwen. Ze zijn ook speciaal per geslacht te koop. Natuurlijk zit er niet heel erg veel verschil tussen deze twee. 

Een bangle 

Een bangle armband is eigenlijk de makkelijkste die er is. Deze armband is niet verstelbaar, maar gaat direct over de hele pols heen. Vaak zijn dit soort armbanden uitrekbaar en passen ze dus eigenlijk om elke pols. Dit soort armbanden worden ook vaak gebruikt om cadeau te geven. Je hoeft dan namelijk geen maat te weten. Je hebt dan nooit het risico dat je de verkeerde soort armband koopt, want daar zal je natuurlijk niet mee aan willen komen op een verjaardag. Verder kan de armband uit meerdere materialen ontstaan. Er zijn een hoop mensen die dan allerlei verschillende armbanden om 1 pols dragen. 

Een armband met een plaatje

Natuurlijk heb je ook nog de hele persoonlijke armbanden. Deze armbanden zijn vaak in het goud of zilver met een plaatje. Op dit plaatje kun je dan een lieve tekst schrijven of een speciale datum. Dit soort dingen worden vaak gebruikt als een speciaal cadeau en om iemand te laten weten dat je echte liefde ervaart. De armbanden zijn verstelbaar, maar het is altijd wel handig om ongeveer de maat te weten, zodat de armband niet een veel te lang uiteinde heeft. Dit kan namelijk soms nog wel eens lastig zijn. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.