Maakt het uit welke kleding ik draag?

Maakt het uit welke kleding ik draag?

Tegenwoordig is er een hele hoop kleding op de markt. Je kunt als vrouw of man broeken dragen, maar ook jurken. Veel mensen vragen zich af of het tegenwoordig nog uitmaakt wat je eigenlijk precies aan hebt. Ik wil eigenlijk zeggen van niet, maar in sommige gevallen maakt het zeker nog wel uit?Scholen

Er zijn een hele hoop scholen waar het al geaccepteerd word dat een man ook een jurk of rok kan dragen. Helaas is dit zeker niet bij elke school het geval. Verder mogen meisjes vaak geen laag decolleté hebben en mag je geen aanstootgevende kleding dragen. Nu is aanstootgevend een heel erg ruim woord. Per school zal het dan ook verschillen welke regels ze hierover hebben. 

Bij sommige scholen word er gehandhaafd of je de juiste kleding voorschriften aan hebt. Bij andere scholen zijn ze er van overtuigd dat jij volledig jezelf moet kunnen zijn. Wanneer de scholen het tolereren, betekend het niet direct dat elke leraar het hier mee eens is. Er zijn op sommige scholen regels dat een leraar zelf mag bepalen of het mag of niet in  zijn les. Dit kan best wel verwarrend zijn als het van de ene leraar wel mag en van de andere niet. 

Werk

Ook als je aan het werk gaat zal je aan bepaalde kledingvoorschriften moeten voldoen. Er zijn een hele hoop winkels waarin je geen gaten in je broek mag dragen. Verder moet je tijdens je werk vaak je werk kleding aan. Dit is natuurlijk vrij logisch. Een baas kan ook eisen vaststellen aan hoe jij je haar doet of dat er misschien geen kleurtje in mag. Dit is volledig aan het bedrijf zelf.

Op de werkvloer is het natuurlijk logisch dat je er netjes uit ziet. Er zijn ook bedrijven die zeggen dat je aan mag doen wat je zelf mooi vind. Op deze manier creëren ze ook een stijl in de winkel. Je moet er dus zeker rekening mee houden dat er waarschijnlijk van je gevraagd word om je aan de kledingvoorschriften te houden. 

Social media

Iedereen heeft wel iets in de richting van social media. Is het geen Instagram dan is het wel Facebook. Social media horen platformen te zijn waar jij helemaal je zelf kan zijn. Dit is ook zeker waar. Jij kan helemaal zelf bepalen wat je zegt en wat je laat zien. Helaas kan hier soms wel heel erg naar op gereageerd worden.

Op het moment dat jij iets op social media zetten, kunnen andere mensen dat zien. Je moet er daarom rekening mee houden dat mensen over het internet andere dingen zeggen dan in het echt. Ze zullen misschien wat gemeen zijn. Over het internet is het heel erg makkelijk om iets te zeggen wat je helemaal niet meent. Je moet altijd onthouden dat je je zelf moet blijven. 

 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.