Verschillende cosmetische ingrepen

Verschillende cosmetische ingrepen

Cosmetische ingrepen zijn steeds toegankelijker. Denk bijv. aan een borstvergroting. De prijzen voor plastische chirurgie zijn afgelopen jaren enorm gedaald. In Nederland is het erg populair en zie je dat vooral vrouwen op steeds jongere leeftijd hieraan beginnen. De resultaten zijn meestal naar wens en dat zorgt ervoor dat steeds meer vrouwen meerdere ingrepen doen. Wanneer een vrouw of man ontevreden is over een onderdeel van het eigen lichaaIm dan kan een cosmetische ingreep zorgen voor meer zelfverzekerdheid. Er zijn verschillende cosmetische ingrepen, de ingrepen die het vaakst worden gekozen zijn als volgt:



 

Fill

Dit zorgt ervoor dat rimpels minder zichtbaar worden of zelfs verwijderd worden. De huid wordt hier opgevuld waardoor de rimpels rechtgetrokken worden en je ze niet meer goed ziet. Dit doen vrouwen vaak op een oudere leeftijd als ze er jonger uit willen zien. Fillers is een ingreep die vaak ook door mannen wordt gedaan, zij doen dit vaak om een minder vermoeiend uiterlijk te krijgen.  

 

Borstcorrectie

Bij een borstcorrectie heb je verschillende ingrepen, namelijk: een borstconstructie, een borstvergroting en een borstverkleining. Een borstconstructie is een cosmetische ingreep waarbij het borstweefsel wordt hersteld of nagemaakt. Vaak vrouwen die borstkanker hebben gehad gaan zo’n ingreep aan. Een gevoel van schaamte en onzekerheid kan dan weggenomen worden. Vaak wordt deze ingreep vergoed door de verzekering. Een borstvergroting is om de borsten groter te maken en een borstverkleining om de borsten kleiner te maken. Het zijn erg veilige ingrepen en door nieuwe medische ontwikkelingen laat het bijna geen littekens achter. 

 

Ooglidcorrectie

Hangende oogleden worden hierbij gecorrigeerd. Dat kan zowel het bovenooglid zijn of het onderooglid. Door dit te corrigeren krijg je een energieke en jongere uitstraling.

 

Neuscorrectie

Deze correctie wordt uitgevoerd om de vorm en/of het functioneren van de neus te verbeteren.

 

Botox

Dit wordt veel gebruikt om verouderingsverschijnselen tegen te houden, zoals rimpels. De zenuwreceptoren worden hierbij geblokkeerd waardoor er minder beweging optreedt binnen een bepaald gebied. Niet alleen bij verouderingsverschijnselen maar ook bij: overmatig zweten, migraine, het tegengaan van spasmes en tanden knarsen wordt botox gebruikt. 

 

 

Facelift

Wanneer mensen ouder worden gaat het gezicht wat meer hangen bij de neus, bij de wenkbrauwen en bij de wangen. Door middel van een facelift kan deze hangende huid weer strak getrokken worden.

 

Littekencorrectie

Een litteken kan op verschillende manieren veroorzaakt worden en op verschillende plekken op je lichaam zitten. Door een lichamelijk trauma wordt dit meestal veroorzaakt. Sommige mensen kunnen hier onzeker door worden of pijn aan hebben, door middel van een littekencorrectie kan een litteken weggehaald worden. Het is afhankelijk van de grootte en de locatie hoe lang dit herstel kan duren.

 

Liposuctie

Dit wordt nog steeds veel gebruikt. Het zorgt ervoor om vet te minderen op ongewenste plaatsen. Op die manier krijg je meer lichaamscontouren terug. Een liposuctie wordt vaak uitgevoerd op de volgende lichaamsonderdelen: buik, billen, heupen, bovenarmen en de rug.


© 2015 LizaDekkers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.