Scherp zien met lenzen

Scherp zien met lenzen

Zie je het niet meer zo scherp? Dan bieden lenzen zeker de uitkomst als je geen bril wil maar toch alles weer duidelijk en scherp wil zien.Zie je het allemaal niet meer zo scherp? Dan kan het zomaar zo zijn dat je een correctie voor je ogen nodig hebt om alles weer scherp te gaan zien. Er zijn verschillende oplossingen die je kan kiezen om alles weer scherp te zien. Je kan onder andere kiezen voor een bril of voor lenzen.

Kies je voor het gaan dragen van lenzen dan heeft dit een aantal voordelen ten opzichte van een bril. Enkele voordelen van lenzen ten opzichte van een bril zijn onder andere dat het je uiterlijk niet verandert en ook heb je geen last van wazig zicht door het beslaan van de glazen tijdens temperatuur wisselingen.

Lenzen zijn er in verschillende soorten en de meest gedragen lenzen zijn zachte lenzen. Zachte lenzen zijn ook weer onder te verdelen in verschillende soorten, namelijk: daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. Al deze lenzen kunnen op verschillende sterktes gemaakt en besteld worden. Zo zijn er lenzen voor veraf voor diegene die het in de verte niet meer zo scherp zien, maar er zijn ook multifocale lenzen te bestellen. Multifocale lenzen worden vaak gedragen vanaf een leeftijd van ongeveer 45 jaar en deze lenzen corrigeren de lensdrager voor zowel veraf maar ook op leesafstand.

Lenzen zijn er voor bijna iedereen en zijn zeer gemakkelijk in het gebruik. Lenzen gebruik je in combinatie met lenzenvloeistof om de lenzen te bevochtigen en ook schoon te houden. Het dragen van zachte lenzen is een stuk goedkoper dan vroeger, dus voor de prijs hoef je het niet te laten.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Lenzen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.