Wat je zoal moet weten van keratine haar producten

Wat je zoal moet weten van keratine haar producten

In het menselijk haar zelf komt een proteïne voor wat keratine genoemd wordt. Het haar van de mens bestaat voor ongeveer negentig procent uit deze stof. Het is daarom een essentieel bestanddeel van het haar en wanneer het beschadigd of slap aanvoelt zou dat heel goed kunnen liggen aan een gebrek aan keratine. De stof maakt je haar namelijk sterker en veerkrachtig. Ook zorgt het er voor dat het minder snel beschadigd. Je zou dus kunnen stellen dat de stof keratine uiterst belangrijk is voor het haar.Wat doet keratine dan precies

Wat keratine haar producten allereerst doen is het beschermen van het haar. Wanneer het genoeg van de stof bevat is het zachter en glanst het mooi. Maar de werking van de stof hangt ook nog af van een paar factoren. Allereerst zijn de moleculen belangrijk. Hoe kleiner die namelijk zijn, hoe dieper ze in de vezel van het haar kunnen komen en het daardoor dus beter verzorgen en versterken. Ook is het van belang hoe de stof aansluit op je haar. Wanneer de keratine dat goed doet zal het de kwaliteit van je haar ten goede komen en ook zal het een betere bescherming genieten in de periode die volgt. Tevens bevat keratine een heel aminozuren en wanneer deze actief zijn is dat ook ten gunste van je haar.

 

Waar komt de stof vandaan

Het proteïne wat het beste aansluit op het menselijke haar komt uit dat van de mens zelf. Maar er zijn regels die stellen dat je geen menselijke stoffen in je producten kan gebruiken dus dit gaat helaas niet door. Er zijn daarnaast nog twee verschillende soorten keratine te onderscheiden. Een verkrijgt men uit gewervelde dieren en de ander is afkomstig uit vogels en reptielen. Omdat sommige dieren een soort keratine hebben die erg lijkt op die van de mens is die uiterst geschikt om te gebruiken voor het herstellen van het haar.

 

Kan de stof ook schadelijk zijn voor je haar

Keratine haar producten zullen nooit schadelijk zijn voor je haar. Het is namelijk zo dat je haar maar een bepaalde hoeveelheid van de stof kan opnemen en met het gedeelte wat over wordt eigenlijk niets gedaan. Wel is het zo dat niet iedere shampoo dezelfde hoeveelheid of kwaliteit keratine bevat. Wanneer je een stof in je product verwerkt mag je daar naar verwijzen ook al is het deel minimaal. Op voorhand is het daarom ook moeilijk te zeggen of een bepaald product een goed resultaat levert. Wel is het zo dat keratine je beschadigde haar daadwerkelijk zal versterken. Wanneer je je haar verft of veel in de zon zit is het aan te raden een product met keratine te gebruiken om het haar nieuwe kracht te geven. Zoals eerder vermeld, keratine zal je haar zeker geen kwaad doen. Het hangt allemaal af van de kwaliteit.

 

Kijk eens op Keratinehaarproducten.nl


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 rdj1982, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.