Anoniem thuis testen op een soa!

Anoniem thuis testen op een soa!

Misschien denk je dat je een soa hebt, maar hoe kun je dit zeker weten? Als je onveilige seks hebt gehad, je partner heeft klachten of je hebt symptomen die mogelijk aan een soa doen denken dan loop je een groter risico en is het erg verstandig om te testen op een soa.

 Is een soa gevaarlijk?

Er zijn diverse Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA). Het is belangrijk te weten te komen welke soa je precies hebt. Er zijn namelijk soa's waarbij je niet direct klachten krijgt, maar die over langere tijd wel veel schade aan je lichaam kunnen brengen. Het is daarom verstandig om direct te testen op meerdere soa's.

Wat zijn de meest voorkomende soa's?

Belangrijk om te vermelden is dat niet alle soa's zichtbaar te hoeven zijn op de geslachtsdelen. Het is ook goed mogelijk dat een aandoening zich op een ander lichaamsdeel bevindt, zoals in de mond/keel, ogen en op de huid.

De tien meest voorkomende en bekendste soa’s (in willekeurige volgorde) zijn:

 1. Gonorroe (druiper)
 2. Chlamydia
 3. Genitale wratten
 4. Hepatitis B (geelzucht)
 5. Herpes Genitalis
 6. Hiv
 7. Syfilis
 8. Trichomonas
 9. Candida (schimmelinfectie)
 10. Bacteriële vaginose

 

Testen op een soa met een zelftest

Er zijn tegenwoordig soa-zelftests te koop waarmee je zeer eenvoudig en binnen 10 minuten test op een soa. Belangrijk om te weten is dat een soa-test voor thuisgebruik altijd moet voldoen aan de volgende verplichte eisen:

 •  De zelftest dient te zijn voorzien van een CE-markering.
 •  De zelftest dient te zijn voorzien van een notified body nummer, dit nummer geeft de keurende instantie aan die de test heeft beoordeeld.

Soa-test online kopen

Er zijn online vele soorten tests te vinden. Belangrijk is om een aanbieder te vinden welke 100% discretie garandeert en waarvan de soa-test van hoge kwaliteit is en voldoet aan alle door de EU gestelde eisen. Kijk zelf eens op Google voor meer informatie over het grote aanbod. Zo vindt je hier o.a laboratoriumtests en zelftests.

Bron: https://www.soaaids.nl 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 soatest24, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.