De oorzaken en oplossingen van een trillend ooglid

De oorzaken en oplossingen van een trillend ooglid

Een trillend ooglid kan erg vervelend zijn. Toch is het zelden iets om je zorgen over te maken. Lees hier waarom een trillend ooglid geen reden voor zog is.De oorzaken en oplossingen van een trillend ooglid
Heb jij wel eens last van een trillend ooglid? Maak je dan geen zorgen, dit is een onschuldige vertoning en kan bij iedereen voorkomen. Ondanks dat het onschadelijk is kan het wel erg vervelend zijn. Bij de een houdt het een paar minuten aan en bij de ander een paar dagen. Maar hoe ontstaat een trillend ooglid eigenlijk? Dit wordt samen met de oorzaken in dit artikel uitgelegd. Hiernaast geven we je advies om van jouw vervelende trillende ooglid af te komen.

Wat is een trillend ooglid?
Een trillend ooglid is niets meer dan het heel snel aan- en ontspannen van de spieren in je ooglid. Dit wordt aangestuurd door een overactieve zevende hersenzenuw, de nervus facialis. De oorzaak van deze overactieve zenuw kan verschillen, maar de meest voorkomende oorzaak is vermoeidheid en stress. Heel soms komt het voor dan een trillend ooglid ook overslaat naar andere gezichtsdelen zoals de wenkbrauwen. Veel mensen gaan als gevolg van een trillend ooglid veel met hun ogen knipperen. Dit helpt vaak niet, maar zorgt er wel voor dat het oog kan uitdrogen.

Oorzaken van een trillend ooglid
Zoals eerder vernoemd zijn vermoeidheid en stress oorzaken die vaak voorkomen. Meestal is het dan ook een combinatie van deze twee die een trillend ooglid veroorzaken. Door de spanning in het lichaam zal de zenuw overactief gaan reageren. Een andere oorzaak is een hoge inname van koffie of alcohol, die kunnen zorgen voor een overactieve werking van de ooglidspieren. Langdurig ingespannen naar een beeldscherm of boek kijken kan ook zorgen voor een trillend ooglid. Hiernaast kan een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen zoals magnesium (dit is echter niet wetenschappelijk bewezen) of vitamine B12 zorgen voor een trillend ooglid.

Advies om van een trillend ooglid af te komen
Een trillend ooglid kan hartstikke irritant zijn en je wilt er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Er zijn een paar dingen die je kan doen om een trillend ooglid tegen te gaan. Als eerste is het van belang voldoende rust te nemen, waarbij je jouw ogen ook pauzes gunt tussen het kijken naar een beeldscherm of boek door. Hiernaast is ontspannen erg belangrijk, hier kan je voor zorgen door bijvoorbeeld meditatie- of ontspanningsoefeningen uit te voeren. Het verminderen van de koffie- en/of alcoholinname kan ook een verschil bieden. Als laatste is het raadzaam om te zorgen voor een gezond en gevarieerd dieet zodat je alle juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 ReinoudPrins, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.