Voor deze onderwerpen schamen mensen om naar een dokter te gaan

Voor deze onderwerpen schamen mensen om naar een dokter te gaan

Naar de dokter gaan is natuurlijk nooit een pretje. Je gaat er heen omdat er iets misschien niet goed met je gaat of omdat je word aangeraden om naar de dokter te gaan. Heel veel mensen schamen zich dan ook voor bepaalde onderwerpen. Ze willen daarvoor liever niet naar de dokter gaan.Seksuele aandoeningen

Een van de grootste taboes zijn seksuele aandoeningen. Bij mannen en vrouwen zijn er verschillende symptomen te zien, maar de symptomen zijn eigenlijk altijd vervelend. Veel mensen willen dan ook niet naar de dokter om deze dingen even op tafel te leggen. Bij sommige mensen komt het door het feit dat ze het niet willen laten zien, maar soms zit er ook een hele andere reden achter. Soms willen namelijk de personen liever hun bed verhalen niet delen. De dokter vraagt hier natuurlijk naar om onderzoek te kunnen doen. Veel mensen vinden het ongemakkelijk om te vertellen wat er allemaal gaande is in hun Privé leven. Andere mensen zijn weer bang dat andere mensen er ook achter gaan komen,

Voor dat laatste hoeft eigenlijk nooit iemand bang te zijn. Dit komt door het feit dat alle doktoren beroepsgeheim hebben. Zij mogen hun dossiers van hun patiënten dan ook absoluut niet delen. Doktoren mogen dit alleen bespreken in de medische wereld om jouw verder te helpen, maar meer dan dat mag niet. Daarom hoef je nooit bang te zijn dat er bepaalde dingen uit zouden kunnen lekken of mensen je raar aan gaan kijken. Een dokter heeft al heel wat meegemaakt. 

Libido problemen 

Het libido is iets heel erg moois voor in de relatie, maar dan moet je wel de juiste hoeveelheid libido hebben. Helaas is dit bij veel mensen niet altijd het geval. Soms is het te weinig aanwezig, maar in  andere gevallen kan het ook teveel aanwezig zijn. Voor deze kwestie schamen een hele hoop mensen zich om naar de dokter te gaan. Het is een gevoelige zaak en vaak voelen mensen zich ook schuldig tegenover hun partner.

Eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Je hoeft je er niet voor te schamen en je hoeft je ook niet schuldig te voelen. Het is namelijk best wel een normale zaak. Een hele hoop mensen hebben hier last van. Daarnaast kun jij er zelf helemaal niets aan doen en je partner ook niet. Je partner zal er zeker weten voor je zijn en je graag willen helpen om je door het traject heen te helpen. Wanneer het een gelijkwaardige relatie is komen jullie er samen sterker uit. Er is dus echt geen reden om je te schamen en de dokter zal je graag uitleg willen geven hoe dit nou had kunnen gebeuren. Zo voel jij je ook wat veiliger.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.