Acne lichttherapie met de medibeam

Acne lichttherapie met de medibeam

Kom alles te weten over hoe u uw acne kan behandelen met lichttherapie. Lichttherapie is een van de nieuwste behandelingen tegen acne en puistjes.De revolutionaire Medisana Medibeam is een acne lichttherapie apparaat dat werkt met speciaal rood licht. Dit licht dringt door tot diep in de huid, waar het de celstofwisseling -en daarmee de genezing van de huid- stimuleert. Aangeraden wordt om de door acne getroffen gebieden twee a driemaal per dag te beschijnen met de medibeam. Omdat de medibeam alleen maar rood licht uitzendt (en dus geen UV of infrarood), loopt u absoluut géén risico op verbranding of huidkanker. U voelt helemaal niets van de behandeling, maar u zult snel merken dat deze wel degelijk effect heeft. In een dubbelblinde studie bij acne-patiënten werden binnen zes weken de volgende resultaten bereikt:

  • Bij 20% volledige genezing
  • Bij 50% bijna volledige genezing
  • Bij 20% aanzienlijke verbetering
  • Bij slechts 10% geen verbetering

De medibeam kan gewoon gebruikt worden in combinatie met andere hulpmiddelen, zoals crèmes en antibiotica. Daarnaast is het compleet veilig te gebruiken in combinatie met de anticonceptiepil. Medibeam is een goedgekeurd medisch hulpmiddel volgens de Europese richtlijn 93/42/EG. naast acne is dit product ook te gebruiken tegen kleine wondjes en ontstekingen die voorkomen bij ziektes als Herpes Simplex. 

Lichttherapie - De techniek

Een nieuwe methode voor het behandelen van acne is de zogenaamde lichttherapie. Deze klinisch en wetenschappelijk (o.a. NASA) bewezen methode is gebaseerd op het feit dat licht van een bepaalde golflengte gunstige effecten heeft. Zo is van blauw licht (405-420 nanometer) bekend dat het de acne-bacterie doodt. Een andere methode, die al langer gebruikt wordt in speciale huidcentra, maakt gebruik van de effecten van rood licht (660 nanometer). Dit licht dringt vanwege de langere golven dieper de huid in en versnelt het proces van genezing aanzienlijk. Voor mensen die aan acne lijden is er tegenwoordig de Medisana Medibeam op de markt. Het is een verrassend betaalbaar (rond de 100 euro) en makkelijk te bedienen apparaat dat vrijwel iedereen zonder bijwerkingen kan gebruiken. Het maakt gebruik van het speciale 660nm-rode licht dat voorheen alleen in speciale centra via speciale (en vooral dure) machines toegediend werd.

Medibeam op TV

Op de BBC was te zien hoe de in Groot-Brittannië populaire dokter Chris Steele de medibeam aanraadt. Op zijn website noemt hij het zelfs een 'revolutionair nieuw apparaat'.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 jonathanpiner, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.