Oorzaken en oplossingen voor eczeem bij baby's en kinderen

Oorzaken en oplossingen voor eczeem bij baby's en kinderen

Eczeem is een vervelend ongemak. Zeker wanneer het niet uzelf, maar uw kind of baby betreft. In dit artikel leest u wat de oorzaken van eczeem bij kinderen en baby's kunnen zijn en wat u eraan kunt doen.Eczeem bij kinderen

Kinderen krijgen regelmatig last van eczeem. De vormen die het meeste voorkomen zijn allergisch contacteczeem en atopisch- of constitutioneel eczeem. Als uw kind last heeft van eczeem wordt de huid schilferig en krijgen ze last van jeuk. Bij peuters en kinderen komt eczeem vaak voor in de knieholten of elleboogplooien.

Eczeem bij baby's

Ook baby's kunnen regelmatig last krijgen van eczeem. Bij hen is het vaak zichtbaar op de wangen, achter de oren en op stukjes op het hoofd waar al haargroei is. Eczeem dat op het hoofd voorkomt heet Seborroïsch eczeem. Eczeem bij baby's is te herkennen aan een rode schilferige huid. Als uw baby te lang blijft krabben kunnen er ook blaasjes en kloofjes ontstaan.

Oorzaken eczeem

Er zijn verschillende oorzaken voor eczeem. Zo kan het erfelijk bepaald zijn, maar het kan ook liggen aan bepaalde huidverzorging of gevoeligheid voor bepaald eten. Zo komt het vaak voor dat kinderen die last krijgen van eczeem allergisch blijken te zijn voor koemelk, kippeiwit, noten en vissoorten. Een baby of kind met een droge huid is ook gevoeliger voor eczeem. Echter komt eczeem ook voor in de vochtige holtes, zoals de holtes van de knieën en de ellebogen.

Oplossingen voor eczeem bij kind en baby

Een neutrale zalf of crème zal de eczeem bij uw kind doen verminderen. Eczeem is niet besmettelijk en daarom kunt u het als ouders opsmeren zonder het ook te krijgen. Gebruik voor uw baby een neutrale zeep, met een goede ph waarde en zorg dat uw baby goed afgedroogd wordt na het wassen. Breng als laatste een vette zalf op het huidje aan. Lees verder...


© 2015 Mariska, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.