De oorsprong van origami

De oorsprong van origami

Iedereen kent tegenwoordig het begrip “Origami” wel. Het vouwen van een bootje, envelop of zelfs een kraanvogel heeft iedereen wel eens gedaan vroeger. Maar het vouwen van deze creatieve figuren is niet altijd zo bekend geweest en is afkomstig van Azië.Het is namelijk afkomstig uit Japan en staat ook wel bekend als de Japanse papiervouwkunst. En wordt tot op de dag vandaag nog steeds overal in de wereld gemaakt en beoefend.

 

Geschiedenis

 

Wat veel mensen niet weten, is dat origami al bijna zo oud is als papier zelf en dat het werd uitgevonden in China en niet in Japan. Het was nog lang niet zo groot en bekend als nu, maar dat is waar het begon.

Japanse door reizigers zijn hebben dit idee meegenomen naar Japan en daar is de papiervouwkunst langzaam gaan groeien. In het begin werd de papiervouwkunst alleen maar toegepast voor religieuze doeleinden. Hier ontwikkelde de kunst zich steeds meer aangezien er meer verschillende origami figuren werden gevouwen. Omdat papier in het begin heel erg duur was kon niet iedereen origami figuren maken, maar hier kwam snel verandering in aangezien papier steeds makkelijker gemaakt kon worden. En inmiddels is dit een vrijetijdsbesteding voor meerdere mensen over de hele wereld.

 

Het leuke aan origami is dat je eigenlijk alleen maar een stuk papier nodig hebt om er iets moois van te maken. Japans origami papier is natuurlijk het beste, maar met een simpel printer papiertje moet je ook al iets leuks van kunnen vouwen.

 

Wil je nu meer te weten komen over origami of ideeën krijgen voor het vouwen van verschillende figuren. Volg ons dan op Instagram @knutselspullen. En voor origami papier kun je terecht bij dé knutselwinkel van Nederland knutselspullen.com.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 LizaDekkers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.