Waarvoor is zijn sieraden ?

Waarvoor is zijn sieraden ?

Sieraden zijn al heel erg lang een ding. Voor een hele hoop mensen kunnen sieraden ook een emotionele waarde hebben. Dit kan komen omdat je hem van iemand hebt gekregen, of omdat hij van iemand anders is geweest. Maar waarvoor zijn sieraden eigenlijk allemaal en waarom hebben wij ze precies? Met de mode mee

Een van de belangrijkste reden waarom mensen sieraden dragen is om met de mode mee te gaan. De mode-industrie heeft een hele hoop verschillende soorten sieraden. Ze gaan van heel erg groot tot heel erg klein en subtiel. Als het iets zichtbaars willen mensen het graag dragen om er bij te horen.

Vaak kun je op het internet heel erg makkelijk opzoeken welke sieraden in de mode zijn, maar soms houden ze er een paar achter. Dit doen ze om de spanning op te bouwen voor de modeshow. Het is dan een verrassing wat er nu weer over de catwalk heen loopt.

Uitstraling 

Een hoop mensen hebben het idee dat door sieraden ze een bepaalde uitstraling weergeven. Ze denken dat ze rijker over komen, omdat ze bijvoorbeeld een heel duur horloge hebben. Zo kunnen hun laten zien dat ze veel geld verdienen en dat ze verder niets meer nodig hebben.

Deze uitstraling kan ook verkeerd opgevat worden. Op het moment dat je bijvoorbeeld een nep horloge draagt, zullen mensen dit snel zien. Als je daar mee je uitstraling maakt, zal je eerder arm lijken dan rijk. Je uitstraling word gevormd door wie je bent, maar ook wel door wat je draagt.

Sparen

Er zijn zo ongeloofgelijk veel sieraden dat het onmogelijk is om ze nog te tellen. Er zijn daarom verzamelaars die graag elke ketting of ring zouden willen hebben. Ze kunnen per merk sparen, maar er zijn ook zeker verzamelaars die per soort sparen. Zo hebben ze kasten vol horloges of oorbellen. Misschien wel kluizen vol. 

Het sparen van sieraden is geen makkelijke klus. Sieraden kunnen namelijk een hele hoop waard zijn. Het is daarom belangrijk om te onthouden dat wanneer je daar aan begint, je de sieraden goed beveiligd. Er zijn namelijk genoeg criminelen die graag je sieraden bij jou thuis willen komen 'bekijken'. Je wilt natuurlijk niet je mooie collectie kwijt raken. 

Bijgeloof

Sieraden kunnen ook bijgeloof bevatten. Zo heb je kettingen met stenen. Van de ene steen zal je meer kracht kunnen ervaren en van de andere steen kun je andere mensen beter lezen. Naast stenen zijn er ook nog amuletten en talismannen. Deze zullen staan voor begiftigd behulpzame magische krachten.

Over de hele wereld zijn dit soort sieraden te vinden. Veel mensen geloven hier in, maar het is nooit bewezen dat het werkt. Er zijn ook sieraden die negativiteit zouden laten wegvaren. Dit soort sieraden worden vaak gemaakt als verkooptechniek, maar er zijn ook zeker winkels die ze zelf maken omdat ze hier ook daadwerkelijk in geloven. Het ligt per cultuur erg verschillend waar je in gelooft en wat je er precies mee kan, maar elke cultuur heeft zo zijn charmes. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.