Het plaatsen van openslaande deuren

Het plaatsen van openslaande deuren

Eén van de meest uitgevoerde verbouwingen van het huis is het plaatsen van openslaande deuren. Door het plaatsen van deze deuren in bijvoorbeeld de woonkamer voelt de tuin aan als een verlengstuk. Vooral in de zomer biedt dit veel voordelen. Wat kost het plaatsen van openslaande deuren in het huis?Wat is de toegevoegde waarde van het plaatsen van openslaande deuren?

Het plaatsen van openslaande deuren heeft veel voordelen. Voor veel mensen is het grootste voordeel het verlengen van de woonkamer naar de tuin. Het geeft daarnaast ook extra lichtinval waardoor de woonkamer ruimer aanvoelt. Dit is zeker het geval wanneer er twee deuren worden geplaatst die beiden open kunnen. Vooral in de zomermaanden is het erg fijn om de deuren ’s avonds open te kunnen zetten zodat de warmte in de woonkamer sneller afneemt.

Wat zijn de nadelen van openslaande deuren?

Een nadeel van het plaatsen van openslaande deuren is dat deze meestal uit glas bestaat. Het voordeel hiervan is dat het veel licht binnen laat, maar het nadeel is dat de temperatuur sneller in de woonkamer stijgt wanneer de zon er op staat. Daarnaast is het plaatsen van de deuren een grote ingreep waarbij een groot gat gemaakt moet worden in de woonkamer voor het plaatsen van het kozijn.

Openslaande deuren zelf plaatsen?

Het plaatsen van openslaande deuren is een dure aangelegenheid. Het zelf plaatsen van de deuren is een optie, maar vergt veel expertise en ervaring. Voor het plaatsen van de deuren moet een groot deel van de muur verwijderd worden om het kozijn te plaatsen en vervolgens weer dicht gemaakt worden rondom het kozijn. Wanneer dit niet gebeurd bestaat er bijvoorbeeld kans op lekkage.

Wanneer je besluit om het werk uit te besteden is het verstandig om verschillende offertes op te vragen. Op deze manier krijg je goed beeld van een juiste prijs en kun je vele euro’s besparen. Let hier wel op dat de goedkoopste prijs niet altijd de beste optie is. Kwaliteit van een vakman is ook erg belangrijk zeker gezien de expertise die nodig is voor het plaatsen van de deuren.

Wat kosten openslaande deuren?

De kosten van openslaande deuren is afhankelijk van verschillende factoren zoals het gebruikte materiaal, het formaat, soort deuren enz. Wanneer je besluit om de openslaande deuren zelf te plaatsen, kun je onder een bedrag van 1.000 euro klaar zijn. Wanneer je besluit om een deur te plaatsen door de vakman, wordt dit bedrag een stuk hoger. Je bent hierbij afhankelijk van het aantal uren wat de vakman moet besteden om de deuren te plaatsen. Bij het plaatsen van de deuren door een vakman kun je het beste rekening houden met een bedrag van tussen de 3.000 a 4.000 euro.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.