Welke kosten moet ik rekening houden bij het plaatsen van een dakraam?

Welke kosten moet ik rekening houden bij het plaatsen van een dakraam?

Sommige klusjes kun je het beste uit besteden in plaats van het zelf doen. Het plaatsen van een dakraam is daar één van. Deze klust vergt kennis en ervaring en wanneer je dit niet hebt dan kan het zelfs gevaarlijk zijn. Welke kosten moet je rekening houden bij het plaatsen van een dakraam?Waarom een dakraam plaatsen?

Veel mensen kiezen ervoor om een dakraam te plaatsen in delen in het huis waar weinig licht is. Je zult vooral dakramen zien op zolders. Door een deel uit het dak te halen en dit te vervangen door een dakraam, komt er naast meer lichtinval ook een mogelijkheid om het betreffende vertrek te luchten. Wanneer je kiest om dit op zolder te doen kun je vaak kiezen voor een dakraam of een dakkapel. Een dakkapel is over het algemeen groter waardoor je ruimte ook groter wordt. Het nadeel is wel dat een dakkapel vaak vele malen duurder is dan een dakraam.

Welke soorten dakramen kun je uit kiezen?

Er zijn verschillende soorten dakramen waaruit je kunt kiezen, waaronder:

  • Uitzetramen
  • Tuimelramen
  • Uitzettuimelramen

Een uitzetraam kun je een klein stukje openzetten om de ruimte te luchten. Een tuimelraam heeft de mogelijkheid om de bovenkant of onderkant van het raam omhoog te drukken, waardoor het raam tuimelt.

Wat zijn de grootste voordelen van het nemen van een dakraam?

Het grootste voordeel van het nemen van een dakraam is de toename van lichtinval in de ruimte. Een dakraam heeft over het algemeen 50% meer lichtinval dan in een recht vensterraam. Het is daarnaast ook een goedkope manier om een ruimte als een zolder, leefbaarder te maken. De zolder krijgt meer licht en daarbij heb je de mogelijkheid om de ruimte te laten luchten.

Is het mogelijk een dakraam zelf te plaatsen?

Wanneer je ervoor kiest om het dakraam zelf te plaatsen is het belangrijk om je eerst goed te verdiepen in de werkzaamheden die nodig zijn. Wanneer je niet vakkundig bent kan het uitzagen van een deel van het dak bijvoorbeeld al snel fout gaan. Daarnaast kun je ook de constructie van het huis aantasten wat voor vele problemen kan zorgen.

Welke kosten zijn er bij het plaatsen van een dakraam?

Het kopen van een dakraam is niet heel duur. De kosten zijn er voornamelijk bij het inhuren van een vakman die het raam moet plaatsen. Omdat het nauwkeurig werk is, is een vakman al snel enkele uren bezig met het plaatsen van het raam. Je koopt een dakraam voor tussen de 250 a 750 euro. Wanneer je een vakman moet inhuren om het raam te plaatsen kun je het beste rekening houden met prijzen van tussen de 500 en 1250 euro. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe groot het raam is en hoe moeilijk deze te plaatsen is.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.