Je droomwoning kopen

Je droomwoning kopen

De aankoop van een woning gaat vaak gepaard met emotie. Een geschikte woning is niet altijd even snel gevonden, als je dan de juiste woning wel hebt gezien ben je vaak snel geneigd om akkoord te gaan met de vraagprijs. Hebben is immers houden. Dat is niet altijd even verstandig. Een woning kan er nog zo mooi uitzien, het zegt niets over de bouwkundige staat. Door het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring door een gespecialiseerde onderneming weet je exact waar je aan toe bent. Bekijk ook de kosten bouwtechnische keuring.De bouwtechnische keuring: de actuele staat van de woning

Een van de zaken waar je mee te maken kunt krijgen bij de aanschaf van een woning is de bouwkundige staat. Ook al heeft de verkopende makelaar een informatieplicht, je hebt als aspirant koper ook je eigen verantwoordelijkheid. Blind vertrouwen op de informatie die je krijgt aangereikt is immers zelden verstandig. Zeker als het gaat om een grote aankoop zoals een woning is het raadzaam om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Een van de meest gebruikte manieren om relevante informatie over een woning te krijgen is door middel van een bouwtechnische keuring. Je weet dan exact waar je aan toe bent en je vergroot de kans op het verkrijgen van een passende hypotheek.

 

De bouwkundige staat als ontbindende voorwaarde

Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring geeft je niet alleen inzicht in de staat van de woning, het is ook van belang bij het opstellen van het (voorlopig) koopcontract. In dit koopcontract kun je diverse ontbindende voorwaarden laten opnemen. Zo kun je een financieringsvoorbehoud laten opnemen. Indien je er niet in slaagt om de financiering rond te krijgen, kun je het koopcontract laten ontbinden. Ook wat aan de staat van de woning die je op het oog hebt kun je een ontbindende voorwaarde verbinden. In dat geval spreek je over een keuring voorbehoud. Met een bouwtechnische keuring versterk je dus je positie als aspirant koper.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 lizzmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.