Wat zijn de voor en nadelen van het huren van een woning?

Wat zijn de voor en nadelen van het huren van een woning?

Veel mensen die huren een woning omdat ze niet de financiële middelen hebben om een huis te kopen en niet voldoen aan de voorwaarden om een hypotheek te kunnen afsluiten. Huren staat er om bekend dat je vaak duurder uit bent dan het kopen van een woning, maar is dit ook zo?Wat zijn de voordelen van het huren van een woning?

Er zijn over het algemeen enkele voordelen die gelden bij het huren van een woning.

Reparaties en onderhoud van een woning

Bij een woning krijg je te maken met reparaties en onderhoud die vaak duur kunnen uitvallen. Het grootste voordeel van het huren is dat je geen kosten hebt aan reparaties en onderhoud. Wanneer er problemen optreden in de woning als een lekkage, dan ben jij zelf niet verantwoordelijk voor dit probleem. Je kunt dan contact opnemen met je verhuurder die het probleem moet oplossen en verantwoordelijk is voor de kosten van de reparatie. Als huurder heb je hier dus alleen maar voordelen van en niet de nadelen.

Vrijheid bij het huren van een woning

Als huurder heb je veel meer vrijheid dan als koper van een huis. Als huurder kun je vaak maandelijks je huurhuis opzeggen en verhuizen. Je hebt ook geen risico van het dalen van de prijs van je woning wanneer je je huis wilt verkopen. Vooral wanneer je voor het eerst in een vreemde stad gaat wonen is het slim om eerst een woning te huren mocht deze stad niet bevallen. Je ziet vooral mensen die verhuizen naar een nieuwe stad in verband met een nieuwe baan, dat deze mensen eerst een woning gaan huren. 

Alleen huur als vast lasten

Een groot voordeel van het huren is dat je weet waar je aan toe bent. Hier zit natuurlijk nog wel een verschil als je inclusief of exclusief huurt. Wanneer je een woning huurt inclusief kosten als elektriciteit en gas, dan weet je helemaal waar je aan toe bent. Wanneer je exclusief huurt, dan kunnen je kosten nog wel eens maandelijks verschillen.

Wat zijn de nadelen van het huren van een woning?

Geen opbouwen van vermogen

Het grootste voordeel van het kopen van een eigen huis is het opbouwen van een kapitaal. Als huurder gooi je eigenlijk je geld weg, doordat je geen eigenaar bent van het huis. Wanneer je een huis koopt los je je hypotheek af en op deze manier bouw je kapitaal op.

Woning verbeteren

Wanneer je je eigen woning hebt kun je verbeteringen door voeren waardoor je woning meer geld waar wordt.

Jaarlijks huurverhogingen

Als koper van een woning weet je wat voor hypotheek is betaald en wat je kosten daaraan zijn. Je hebt op dat gebied meer zekerheid en dus geen last van jaarlijkse huurverhogingen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.