Energierekening met gemiddeld €110 omhoog in 2018

Energierekening met gemiddeld €110 omhoog in 2018

De energierekening van een gemiddeld Nederlands huishouden gaat vanaf dit jaar met maar liefst €110 omhoog. Naast een verhoging van de energietarieven bij de grootste energieleveranciers, wordt namelijk ook nog eens de energiebelasting vrij fors verhoogd in 2018. Toch kan een huishouden nog veel besparen door gebruik te maken van een energievergelijker.Boosdoener zijn vooral de energiebelastingen

Hoewel ook stijgende energiepremies gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de stijgingen van onze energierekening, is dit vooral te wijten aan de stijgende energiebelastingen. Van de €110 waarmee de energierekening gemiddeld stijgt, is een stijging van €82 toe te schrijven aan de energiebelastingen- en netbeheer kosten. Het doel van de hogere energiebelastingen is de financiering van de energietransitie, de overgang naar duurzame energie. Zo kunnen bijvoorbeeld huishoudens die zonnepanelen plaatsen, een subsidie krijgen die van deze extra inkomsten wordt betaald.

Besparen op uw energierekening

Maar de energierekening stijgt dus niet alleen door oplopende energiebelastingen, maar ook door prijsverhogingen bij verschillende energieleveranciers. Hier kan wel degelijk op bespaart worden door over te stappen van energieleverancier. Niet elke leverancier verhoogt de prijzen namelijk even sterk. Daarnaast bieden veruit de meeste energieleveranciers ook een aantrekkelijke welkomstkorting voor nieuwe klanten. Een huishouden bespaarde in 2017 gemiddeld €250 in 2017 door over te stappen. Bent u dus nog niet overgestapt? Dan kunt u de prijsverhoging van €110 voor het komende jaar, gemakkelijk opvangen met een besparing van €250.

Energie vergelijken

Een overstap van energieleverancier kan u dus een besparing opleveren die een stuk hoger is dan de prijsverhogingen van dit jaar. Het is daarom niet meer dan logisch om deze overstap te maken. Dat kan bij verschillende vergelijkingssites. Het is wel aan te raden om gebruik te maken van een onafhankelijke energievergelijker en niet de vergelijking te maken bij de energieleverancier zelf. In de meeste gevallen bent u dan namelijk een stuk duurder uit. Energieleveranciers bieden namelijk vaak geen welkomstkorting via de eigen website.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Vesimedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.