Schildersbedrijf Roosendaal

Schildersbedrijf Roosendaal

U komt binnen en het valt direct op, afbladderende verf, blazen en kale plekken. Dit is iets wat u absoluut niet wilt. Dan zijn er ook nog overal barsten te zien, voornamelijk in de hoeken van kozijnen, ramen en deuren.Waarom dient u dit te verhelpen?
Naast dat het niet mooi is, kan het ook nog zorgen voor houtrot. Dit wilt u natuurlijk voorkomen en gaat enthousiast aan het werk, maar wacht. Voordat u begint met schilderen dient er eerst voorwerk gedaan te worden om hetzelfde probleem te voorkomen. Voordat u begint moet u kijken of de verf verweerd is of er dof uitziet. Vooral aan de zonkant zou dit het geval kunnen zijn. Daar heeft de verf het het zwaarst te verduren. 

Hecht de verf nog?
Doe hier en daar eens een check of de verf nog hecht. Plak een stuk tape op de verf en trek deze er snel af. Als er verf op de tape is achtergebleven, is het een teken dat de hechting slecht is. Is meer dan een kwart van de verflaag er slecht aan toe, verwijder de oude laag dan. Breng vervolgend nieuwe verf aan. Het herstel van schilderwerk is meer werk dan nieuwe aanbrengen. Wanneer de hechting slecht is heeft u maar één optie, de oude laag moet eraf. 

Verf verwijderen binnen en buiten
Wilt u buitenshuis verf verwijderen? Dit gaat het snelst met krabbers en een schildersföhn. Laat de hete lucht over de verf gaan tot er blazen ontstaan. Wanneer de blazen zijn ontstaan, is de verf zacht genoeg om het weg te krabben. Een vereiste is een scherpe krabber, anders bent u onnodig lang bezig. Om de krabber optimaal scherp te houden kunt u hem regelmatig slijpen, of gebruik een krabber met verwisselbare mesjes. 

Wilt u het laten doen door een echte specialist? Neem contact op met schildersbedrijf Roosendaal.
 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 shadow, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.