De voordelen en nadelen van zonnepanelen

De voordelen en nadelen van zonnepanelen

Sinds de energiecrisis is er steeds meer vraag naar zonnepanelen. Mensen willen minder afhankelijk zijn van een energieleverancier nu gebleken is dat deze opeens enorme prijsstijgingen kunnen door voeren. Maar waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van zonnepanelen? Om u op weg te helpen hebben wij gevraagd of verbouwkosten.com een aantal belangrijke zaken kan bespreken voor je overgaat op aanschaf van zonnepanelen. Duurzame energiebron

Zonnepanelen zijn een duurzame energiebron die steeds populairder wordt. Ze zorgen voor een goedkopere, schonere en duurzamere manier om elektriciteit op te wekken. Er zijn echter enkele nadelen aan zonnepanelen waarmee u rekening moet houden voordat u de investering doet.

Kosten zonnepanelen

Een van de nadelen van zonnepanelen is dat ze meer kosten dan andere soorten stroombronnen. Een typisch systeem kost ongeveer €3-4 per watt, wat kan oplopen tot €7-8 voor systemen van hogere kwaliteit. Deze kosten kunnen echter worden gecompenseerd door het geld dat wordt bespaard door geen elektriciteit van een elektriciteitsbedrijf te hoeven kopen en door de belastingverminderingen die door verschillende overheden worden aangeboden voor het installeren van zonnepanelen.

Veel ruimte nodig

Een ander nadeel van zonnepanelen is dat ze veel ruimte nodig hebben om goed geplaatst te worden. Als u bijvoorbeeld in een stedelijk gebied woont of beperkte ruimte op uw eigendom heeft, heeft u misschien niet genoeg ruimte voor een systeem dat groot genoeg is of helemaal niet. Dit kan ook afhangen van hoeveel zonlicht uw woning elk krijgt. Het eerste nadeel is dat zonnepanelen duur kunnen zijn, zeker als je niet veel ruimte hebt of als je in een kouder klimaat leeft. Zonnepanelen hebben ook onderhoud nodig dat meer kan kosten dan wat u bespaart aan energiekosten.

efficiënte manieren om energie op te wekken

Zonnepanelen zijn een van de meest efficiënte manieren om energie op te wekken. Ze zijn milieuvriendelijk en belasten het milieu minder. Zonnepanelen hebben echter ook enkele nadelen en kosten waarmee u rekening moet houden voordat u erin investeert.


© 2015 Janverbouwen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.