Thuis altijd gezonde lucht!

Thuis altijd gezonde lucht!

 

Bekijk het originele artikel op Feenstra

Ken je dat gevoel? Als je langsgaat bij bejaarden of andere senior mensen? Dan kan het aanvoelen alsof je een sauna binnenloopt. Oudere mensen zetten graag de verwarming lekker een standje hoger. Ze bewegen niet veel en hebben het daardoor sneller koud. De ramen zijn daardoor ook vaak dicht. We stoken namelijk niet voor de vogels buiten, toch?

 

  

Maar waarschijnlijk weten ze niet, dat dit niet het beste is voor de kwaliteit van het binnenklimaat. Met het binnenklimaat wordt de lucht in huis bedoeld. Dit is helaas ook schadelijk voor de gezondheid. Klachten die hierdoor kunnen voorkomen zijn namelijk slaapproblemen, hoofdpijn en irritatie van de huid en luchtwegen. Mensen op leeftijd zijn hier extra gevoelig voor. Je ziet ook vaak dat medische klachten hierdoor komen en dat dit de reden is dat ze niet fit zijn.

 

Dit is het probleem. Maar wat zijn hier oplossingen voor? De basis moet goed zijn. Denk dus aan een goed ingeregelde cv-ketel en een goed afgesteld en schoon ventilatiesysteem.

 

Maar Feenstra kijkt verder. Om het makkelijker te maken voor zowel oudere als jongere mensen, zoekt Feenstra naar manieren om ventilatie, verwarming en airco slim te verbinden ne te automatiseren. Er is bijvoorbeeld al een ventilatiesysteem beschikbaar waarbij je met een sensor kunt meten hoeveel CO2 (koolstofdioxide) er in huis aanwezig is. Dit is de stof die zelf in de lucht komt via het ademen. Het ventilatiesysteem meet vervolgens hoeveel ventilatie er nodig is. Hierna gaan de sensoren en systemen samenwerken, en zorgen ze ervoor dat er precies genoeg lucht binnen is om comfortabel en gezond te leven. 

Door dit soort innovatieve mogelijkheden is het mogelijk om binnen een gezond klimaat te behalen! Dit wil toch iedereen?

 

 

 

 

 

 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 digital01, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.