Je bed en dus je matras regelmatig verschonen is heel belangrijk, maar hoe vaak?

Je bed en dus je matras regelmatig verschonen is heel belangrijk, maar hoe vaak?

Wist je dat je tijdens het slapen veel vocht verliest en dode huidcellen? Daarom is het des te belangrijker om regelmatig je bed en dus je matras en/of je topper te verschonen zodat je weer lekker fris je bed in kunt. Maar hoe vaak moet je je bed, je matras en je topper eigenlijk verschonen? Wij als Droommatras weten als geen ander waar op te letten, wij geven je 5 tips.



5 tips hoe je het beste je bed kunt verschonen:

  1. Verschoon elke week je beddengoed zoals je kussensloop,  je laken en je dekbedovertrek. Door het wekelijks te verschonen voorkom je vieze luchtjes, vochtplekken en ben je beter bestand tegen huisstofmijt.
  2. Was je beddengoed op 60 graden, maar als het even kan op 90 graden, zo weet je zeker dat alle bacteriën gedood worden.
  3. Lukt het je niet om elke week je beddengoed te wassen, zorg er dan voor dat je dekbed en je kussen lekker laat luchten. Dit kan door je dekbed dubbel te vouwen naar het voeteneind toe met het raam lekker open in je slaapkamer, maar nog beter is het om je dekbed even in het raamkozijn te leggen zodat het flink kan luchten.
  4. Gebruik onder je laken een molton om het vocht op te vangen dat door je laken heen komt. Zo zorg je er voor dat je matras veel langer mee gaat en dat je matras minder snel vies wordt. Dit geldt trouwens ook voor je kussen, eerst een onder sloop en daarna je kussensloop.
  5. Als je het bed gaat verschonen is het belangrijk zeer regelmatig je matras en je topper te draaien. Een keer per twee weken is prima. Draai het hoofdeind naar het voeteneind of keer het matras of je topper helemaal van de ene naar de andere kant. Dit is niet alleen goed om het  matras te laten luchten, maar ook indien nodig het er lekker onder schoon te stoffen (zuigen), het is ook goed voor het behoud van je matras en topper. Zo voorkom je dat het lichaam alsmaar op dezelfde plek van het matras ligt.

Het kan zijn dat je matras door de jaren heen toch wat vies is geworden doordat er bijvoorbeeld veel vochtplekken op zitten of dat het niet meer lekker ligt door slijtage en  is het aan vervanging toe. Wij kunnen je helpen aan een nieuw matras en geven jou vrijblijvend alle advies dat je nodig hebt.

Lees het volledige originele artikel op de website van Droommatras.


© 2015 daveviamedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.