5 tips voor een fijne werkplek

5 tips voor een fijne werkplek

Door corona zijn we steeds meer thuis gaan werken. Maar ook nu alle corona maatregelen voorbij zijn, blijven we met z’n allen nog steeds veel thuiswerken.Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je een goede thuiswerkplek hebt. In dit artikel geven we je 5 tips, zodat je straks een fijne en ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek hebt.

1. Bepaal de plek

Weet je al waar je thuiswerkplek moet komen? Zoek in ieder geval een plek uit waar je in alle rust kunt werken. Misschien heb je niet zoveel keuze, maar wellicht heb je nog een extra kamer over. Op die manier kun jij je eenvoudiger afsluiten en kun je ook werk scheiden van je privé. Als je niet een extra kamer hebt, zorg dan dat je in een hoek in de woonkamer een mooie plek inricht.

2. Koop een goed bureau

Een goed bureau is essentieel voor een fijne thuiswerkplek. Een goed bureau heeft een bureaublad van minimaal 120 cm breed en 80 cm diep. Op die manier kun je goed zitten en heb je ook voldoende ruimte voor al je spullen. Voordat je een nieuw bureau koopt, is het ook goed om te weten of je een sta bureau wil of dat je niet nodig hebt. Is dat laatste het geval? Zorg dan dat je jouw bureau in ieder geval wel omhoog of omlaag kunt zetten, waardoor je altijd op de juiste hoogte zit.

3. Zoek een goede bureaustoel uit

Naast een goed bureau is het vinden van een goede bureaustoel ook belangrijk. Je kunt het beste kiezen voor een bureaustoel, waarbij je de armleuningen, het zitgedeelte en de lendensteun kunt verstellen. Op die manier voorkom je rug- en nekklachten. En ben je langer dan gemiddeld? Kies dan voor de beste bureaustoel voor lange mensen. Op die manier vind je altijd een ergonomische bureaustoel voor lange mensen.

4. Kies voor een extra monitor

De kans is groot dat je op kantoor een extra monitor hebt. Hierdoor kun je efficiënter en fijner werken. Daarom raden we je aan om ook op je thuiswerkplek een extra monitor neer te zetten of op te hangen.

5. Voeg accessoires toe

Op een fijne werkplek hangt een fijne sfeer. Vergeet daarom niet om accessoires toe te voegen aan je nieuwe thuiswerkplek. Denk hierbij aan leuke dingen voor aan de muur, zet wat geurkaarsen neer en plaat bijvoorbeeld een mooie stoel of bank in de kamer.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 DeMarketingReus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.