Drimble

Drimble

Je bent het vast wel eens tegegekomen de website van Drimble. Maar wat is het voor een website en hoe komen ze allemaal aan de informatie die er te vinden. Ontdek hier alles over drimbleWat is Drimble? Drimble kan worden omschreven als een geaggregeerde website. Dit betekent dat informatie van andere sites via deze pagina beschikbaar is. Klik door om de werkelijke bron te zien die Drimble online zoekt. U kunt informatie vinden over vele onderwerpen uit meer dan 5000 bronnen, met de nadruk op lokale berichtgeving. Is dit betrouwbare informatie?

Wat is Drimble precies?

In 2010 is de Nederlandse website opgericht. Deze nieuwswebsite bevat informatie uit verschillende bronnen. Drimble gebruikt dezelfde software die Google gebruikt om de informatie van websites vindbaar te maken. Het software-algoritme indexeert, categoriseert en geeft de informatie weer via een overkoepelende site. Voor meer informatie kunt u op de berichtbron klikken om deze in detail te bekijken. U kunt een tijdlijn zien met informatie die uit duizenden is verzameld.

Deze website richt zich op lokaal nieuws. Voer een plaats in en de website toont u lokaal nieuws. U kunt hierbij denken aan 112 rapporten of tweedehands spullen die u zou kunnen kopen. Alle informatie op internet is openbaar en je kunt het allemaal vinden. Het extra voordeel van Drimble is dat alle informatie op één plek beschikbaar is. Het team van Drimble omschrijft zichzelf als "de grootste hyperlokale website van Nederland". Wie is de eigenaar van Drimble?

De Matrixian Group is sinds het jaar 2020 eigenaar van Drimble. De Matrixian Group is een in Amsterdam gevestigd datatechnologiebedrijf dat voornamelijk gegevens verzamelt over onroerend goed. De website bevat een schat aan informatie over de woningmarkt. Met het ANP is een samenwerking aangegaan om na de overname aanvullende informatie te verstrekken.

Meer weten? Ga naar Drimble


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 eric12, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.