Zo richt je de eetkamer mooi in

Zo richt je de eetkamer mooi in

Bij het inrichten van de eetkamer denk je vaak alleen aan de eettafel en de stoelen. Buiten deze twee belangrijke aspecten heb je wel wat meer nodig om van jouw eetkamer ook echt een mooie en gezellige eethoek te maken. Wat heb je dan allemaal nodig? Een buffetkast voor je servies? Een dressoir? Misschien wel meer kasten voor alle opslag want je werkt ook vaker in je eetkamer? Je leest het hier allemaal!



Wat zijn de afmetingen van de ruimte?

Hoe groot is jouw eetkamer? Heb je veel ruimte en een groot gezin of heb je juist een kleine eetkamer waar niet veel mensen hoeven te zitten? Een holle ruimte met een kleine epoxy tafel komt erg kil en koud over maar een kleine ruimte met een grote tafel en stoelen is juist weer te vol. Je moet dus goed rekening houden met hoeveel ruimte je hebt bij de inrichting. Ook het materiaalgebruik kan de kamer optisch wat groter of kleiner laten lijken. Een materiaal wat je nu vaak voorbij ziet komen bij eettafels is epoxy. Wanneer je giethars vloeibaar medium koopt, kun je een houten tafel laten oppimpen met epoxy. Je zou hier dan ook nog voor een kleur kunnen kiezen. De opties zijn dus eindeloos.

Wat voor verlichting ga je toevoegen?

Er zijn veel soorten verlichting waar je uit kan kiezen; kandelaren, vloerlampen, hanglampen, een warme lichtkleur of wat koeler. Allemaal in een eigen unieke interieur stijl. Wat voor verlichting je ook kiest voor de eetkamer, het is een goed idee om voor lampen te gaan die je zelf kunt dimmen. Zo kan je voor veel licht zorgen als je bijvoorbeeld moet thuiswerken, en kan je het gezellig maken in de avond met wat kaarsjes op tafel door het licht iets minder fel te zetten. Wanneer je voor kroonluchters gaat, kan je rekening houden met het volgende; zorg voor voldoende ruimte tussen de onderkant van de kroonluchter en de tafel. Wij houden meestal ongeveer 85 cm aan. Daarnaast is het ook goed om op te letten dat men zich niet kan stoten aan de kroonluchter als ze opstaan van tafel of gaan zitten.


© 2015 sannevermeulen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.