Verschillen garagedeuren

Verschillen garagedeuren

Er zijn verschillende soorten garagedeuren, zodat er voor elk wat wils is. Er zijn sectionaaldeuren, kanteldeuren, maar ook openslaande garagedeuren. Sectionaaldeuren

De sectionaaldeur is op dit moment de meest verkochte garagedeur. De deur bestaat uit lamellen van een halve meter. De sectionaaldeur wordt voornamelijk verticaal geplaatst, maar kan ook horizontaal geplaatst worden. Het voordeel van sectionaaldeuren is dat er sprake is van optimale ruimtebesparing. Een sectionale deur heeft namelijk nauwelijks zwenkruimte nodig, waardoor je optimaal kan genieten van je garage. De sectionale garagedeur komt vervolgens straks onder het plafond te hangen en kan bediend worden met een afstandsbediening. 

Kanteldeuren

Een bekende garagedeur is de kanteldeur. Deze werden voorheen veel gebruikt. Wereldwijd is dit zelfs de meest geplaatste garagedeur. In tegenstelling tot een sectionale deur heeft deze wel zwenkruimte nodig, maar daar staat wel tegenover dat deze garagedeuren een stuk goedkoper zijn. Bovendien hoef je hem niet volledig te openen om erin of eruit te gaan. 

Elektrische garagedeur

Garagedeuren kunnen geleverd worden met handmatige bediening of met elektrische bediening. Waarbij het in deze tijd logischer is om hem elektrisch te openen. Ideaal voor mensen ouderen, of mensen die van gemak houden. Comfort is alles bij een elektrische garagedeur. Elektrische garagedeuren worden met een klein motortje aangedreven en kunnen van een afstand bediend worden. Dit is ideaal als u elke dag uw auto in en uit de garage moet rijden. Deze kunt u bijvoorbeeld halen bij: www.agara.nl/elektrische-garagedeuren.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 StefanJacobis, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.