Wat doet een nieuwbouw makelaar in Dordrecht?

Wat doet een nieuwbouw makelaar in Dordrecht?

Wie een huis wilt kopen of heeft gekocht komt bijna altijd wel in aanmerking met een makelaar. De makelaar fungeert als een tussenpersoon die het uit de deal probeert te halen. Daarnaast kan een makelaar optreden als adviseur voor de koop of verkoop van een woning of pand. Makelaar Dordrecht biedt bijvoorbeeld meer diensten dan alleen aankopen of verkopen aan.Nieuwbouw woning in Dordrecht kopen

Het kopen van een nieuwbouw woning werkt net even anders dan het kopen van een bestaande woning. Zoals het woord nieuwbouw als zegt gaat het hier om nieuw te bouwen woningen. Deze woningen zijn vaak alleen nog op papier of in een 3D tekening zichtbaar. De eerste stenen moeten nog gelegd worden. Het kopen van nieuwbouw in Dordrecht werkt daardoor net even anders dan het kopen van een bestaande woning. 

Een nieuwbouw woning in Dordrecht koop je vrij op naam. Dat wil zeggen dat de notariskosten en de BTW bij de koopprijs inbegrepen zijn. Daarnaast krijg je bij nieuwbouwwoningen niet te maken met overdrachtsbelasting, omdat je de eerste bewoner van het huis of appartement zal zijn. 


Bij nieuwbouw kunnen verschillende soorten rentes een rol spelen. Zo kun je te maken krijgen met de volgende rentes: rente over grond, rente over aanneemsom, rente tussen koop en levering. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van eventuele bijkomende kosten. 

Het voordeel van een nieuwbouwwoning dis dat je deze voor een deel naar eigen hand kunt samenstelling. Welke materialen kies je bijvoorbeeld voor je keuken en badkamer? Let goed op dat meerwerk extra kosten met zich mee kunnen brengen. 

 

Een nieuwbouw makelaar zal je meenemen in het proces van het kopen van nieuwbouw in Dordrecht. De makelaar zal je behoeden voor eventuele extra kosten, zodat jij het complete plaatje die je in je hoofd hebt kunt verwezenlijken. 

 

Verkoopmakelaar in Dordrecht

Een goede makelaar is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt. Een verkoopmakelaar vergroot de kans van het verkopen van jouw woning tegen de beste voorwaarden. Ook als jouw huis snel verkocht moet worden, kan een verkoopmakelaar daar bij helpen. Dankzij hun netwerk hebben ze een groot bereik voor het vinden van een nieuwe bewoner. Daarnaast zorgt een verkoopmakelaar ervaar dat jouw huis voor een reële vraagprijs op de markt komt. De verkoopmakelaar verzorgt de bezichtigingen en ondersteund tijdens het onderhandelproces. Een huis verkopen doe je niet jaarlijks, tenzij je zelf een makelaar bent. Doordat verkoopmakelaren dagelijks handelen in huizen en geen emotionele waarde met het huis hebben kunnen zijn objectief te werk gaan. Zodoende zijn zij in staat het huis tegen de beste voorwaarden te verkopen en ondersteunen ze je bij het gehele verkoopproces. 

Aankoopmakelaar in Dordrecht

Het zoeken naar een nieuw huis is een hele opdracht. Een makelaar kan je ondersteunen bij dit proces, maar het zoeken naar huis kun je ook zelf doen. Het aankopen van een huis ligt iets ingewikkelder en daarom wordt er vaak een aankoopmakelaar ingeschakeld. Een aankoopmakelaar kan bezichtigen inplannen en advies geven over de woningen. Verder probeert een makelaar het huis voor jouw te kopen tegen de beste voorwaarden. Als beide partijen akkoord gaan helpt de aankoopmakelaar nog bij het afhandelen van het aankoopproces.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Benjaminlaurens, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.