Waar wordt opgelet bij een bouwtechnische keuring?

Waar wordt opgelet bij een bouwtechnische keuring?

Je wilt een huis kopen maar weet niet of de staat van het huis goed is. Je kunt dan een bouwtechnische keuring laten uitvoeren. Wij leggen je graag uit waarop gelet wordt wanneer een bouwtechnische keuring laat uitvoeren.Wanneer wordt een bouwtechnische keuring uitgevoerd?

Een bouwtechnische keuring kun je laten uitvoeren door een onafhankelijke bouwkundige. Het is niet verplicht wanneer je een huis koopt maar je krijgt zekerheid over de staat van het huis. Als koper kan het zijn dat je achterstallig onderhoud mist. Een onafhankelijke bouwkundige gaat met jou en de verkoper dan samen door het huis om te kijken of er gebreken zijn.

Je hebt hypotheekverstrekkers die kunnen eisen dat je een bouwtechnische keuring laat uitvoeren door een onafhankelijke bouwkundige. Een bouwtechnische keuring laat je doen voor de koop of na de koop. Vanwege de krappe woningmarkt worden veel bouwtechnische keuringen na de koop gedaan.

Waar let een onafhankelijke bouwkundige op?

Als je kiest voor een bouwtechnische keuring gaat de onafhankelijke bouwkundige door het hele huis en let aandachtig op alle noodzakelijke punten. Een bouwkundige zal dan vooral letten op:

  • Houtrot
  • De staat van het schilderwerk
  • Het hang en sluitwerk
  • De inhoud van een meterkast
  • De brandbeveiliging
  • De fundering
  • Lekkages in het huis

De bouwkundige zal het hele huis inspecteren. Er wordt door de bouwkundige niets verplaatst en er wordt niets losgeschroefd. De bouwtechnische keuring gebeurd visueel. Bij het uitvoeren van een bouwtechnische keuring worden foto’s gemaakt.

Als de onafhankelijke bouwkundige gebreken of aandachtspunten ontdekt wordt dat samen met jou besproken. Een bouwkundige mag wel een ladder gebruiken om bijvoorbeeld het dak te bekijken.

Het ontvangen van een bouwkundig rapport na een bouwtechnische keuring

Als de onafhankelijke bouwkundige door het huis heeft gelopen zal deze je een inschatting geven van de kosten die je als koper hebt om de problemen aan het huis op te lossen. Je kunt tijdens en na de bouwtechnische keuring je vragen stellen als je die hebt. Als de onafhankelijke bouwkundige klaar is gaat die weer weg. Je ontvangt dan binnen een paar werkdagen een bouwkundig rapport.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 lizzmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.