Huizenmarkt

Huizenmarkt

Hoe staat de huizenmarkt er in Nederland en Europa voor? In dit artikel nemen we je mee in de huige huizenmarkt en geven we je inzicht in al jouw vragen.Huizenmarkt

Hoe staat de huizenmarkt er voor op dit moment. Als we kijken naar de afgelopen maanden, Januari, februari, maart, april, mei dan zien we dat de woningenprijzen gigantisch zijn gestegen. In somiige gebieden meer dan 10 procent zelfs. Dus als je jouw woning nu wil gaan verkopen heb je geluk maar besef ook dat je wellicht iets moet terug kopen en daarvoor zal je diep in de buidel moeten tasten.

Huizenmarkt Europa

Als je kijtk naar de huizenmarkt in Europa dan staat Nederland in de top 3 van stijgende huizenprijzen. Natuurlijk zijn we er blij mee maar hierdoor komt de woningmarkt wel meer op slot te staan. Omdat de prijzen zo enorm zijn gestegen is het lastig als starter om aan een woning te komen.

Huizenmarkt Nederland

Op dit moment staan er gemiddeld 41 procent minder huizen te koop dan het jaar daarvoor. Hierdoor zijn er logischerwijs minder transacties en dat is ook waar het probleem zit. Als er al huizen beschikbaar zijn dan zijn ze vaak binnen 1 of 2 dagen al verkocht en vaak ver boven de vraagprijs. Op dit moment is het inschakelen van een aankoopmakelaar verstandig omdat hij je kan adviseren hoeveel je moet overbieden om eigenaar te worden van een nieuwe woning.

Huizenmarkt CBS

In 1995 kosten een huis gemiddeld 98.000 euro. Nu in 2020 ligt deze waarde op ongeveer 330.00 dus daar zit nogal een verschil in.

Woningtekort Huizenmarkt

Hoe gaan we dit probleen oplossen en aanpakken? Als je hierover meer wil lezen check dan het volgende artikel: Huizenmarkt 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 eric12, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.