Het verschil tussen een dakkapel en een dakopbouw

Het verschil tussen een dakkapel en een dakopbouw

Mensen die op zoek zijn naar een manier om hun zolder te vergroten, zullen al snel bij het plaatsen van een dakkapel uitkomen. Toch klinkt het plaatsen van een dakkapel iets eenvoudiger dan het is. Je hebt dakkapellen en dakopbouwen, maar het blijft soms gissen naar wat het verschil tussen die twee precies is. Zowel een dakopbouw als een dakkapel hebben dezelfde regelgeving en een vergunning wordt op dezelfde manier gekeurd. Wat het verschil tussen de twee dan wel is, behandelen we in dit artikel. Wat is een dakkapel?

Bij een verbouwing aan het dak gaat het meestal over een dakkapel. Dit is ook de meest voorkomende variant. Wel worden een dakopbouw en een dakkapel vaak door elkaar gehaald. Een dakkapel is een uitbouw die alleen op schuine daken geplaatst kan worden. Dit heeft te maken met de vorm van een dakkapel. Deze sluit niet goed aan bij andere daktypen. Wanneer je een plat dak hebt is een dakopbouw vaak een slimme keuze. Als je benieuwd bent naar het verschil in prijzen kun je kijken naar de prijzen voor prefab dakopbouw bij de Aanbouwexpert en naar de prijzen voor een dakkapel. Een dakkapel wordt meestal ingezet om meer ruimte op zolder te krijgen. Ook ontstaat er door een dakkapel meer loopruimte en lichtinval.

Wat is een dakopbouw?

Een dakopbouw is wat ingewikkelder dan een dakkapel. Een dakkapel is erg specifiek, maar bij een dakopbouw heb je veel verschillende opties. Een dakopbouw wordt meestal geplaatst om dezelfde redenen als een dakkapel: het creëren van meer ruimte en lichtinval. Bij een dakopbouw is het mogelijk om een kamer groter te maken (nokverhoging) of om een hele extra ruimte te creëren.

De kosten

Een dakopbouw en een dakkapel zijn maatwerk producten. Dit betekent dat ze geheel naar wens van de klant en het type dak worden samengesteld. Daarnaast bestaan ze in veel verschillende soorten en maten. Je kunt er dus geen definitief prijskaartje aan hangen. Wel is het soms mogelijk om gebruik te maken van een richtprijs, zo weet je ongeveer hoeveel je kwijt gaat zijn. Wanneer je contact opneemt met de leverancier en jouw wensen daar doorgeeft, ontvang je door middel van een offerte een indicatie van de kosten.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 sannevermeulen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.