Wat zijn de voordelen van een bouwkundige keuring?

Wat zijn de voordelen van een bouwkundige keuring?

Overweeg je om een bod uit te brengen op een woning? Dan is het vaak verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Op basis van de grondige inspectie van de woning  door een bouwkundig expert wordt er een bouwkundig rapport opgesteld. Deze rapportage geeft je inzicht in de technische en onderhoudsstaat van de woning.Benieuwd wat de belangrijkste redenen zijn om een bouwkundige keuring uit te laten voeren? Wij hebben samen met Huiskeur.nl in dit artikel de voordelen voor je op een rij gezet!

Inzicht in de bouwkundige staat

Een groot voordeel van een bouwkundige keuring laten uitvoeren is dat dit inzicht geeft in de huidige technische en onderhoudsstaat van de woning. Zo weet je precies wat je kunt verwachten aan onderhoud op korte en lange termijn. Dit voorkomt dat je als koper na aankoop wordt geconfronteerd met onverwacht hoge onderhouds- of verbeterkosten.

Kostenraming voor verbeter- en onderhoudskosten

Een bouwkundig rapport bevat onder andere ook een kostenraming, waarin alle verbeter- en onderhoudskosten voor korte en lange termijn opgesomd zijn. Zo weet je precies met welke kosten je als koper rekening moet houden. Eventueel kan je deze kosten meenemen in je onderhandelingen over de aankoopprijs.

Sterkere onderhandelingspositie

Een bouwkundig rapport is ideaal om achter de hand te houden bij onderhandelingen over de aankoopprijs. Zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en welke verbeterkosten er eventueel nodig zijn. Deze extra kosten kan je met sterke argumentatie onder de vraagprijs bieden.

Financieel overzicht

De kostenraming in het bouwkundig rapport geeft je financieel inzicht voor de komende jaren. Zo heb je duidelijke inzage in de kosten die je op korte en lange termijn kunt verwachten. Dit is natuurlijk erg fijn om rekening te houden met deze kosten. Zo kan je rekening houden met deze verbeter- en onderhoudskosten bij de financiering van je huis.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.