Alternatieve huizen

Alternatieve huizen

Op het moment dat je over een huis praat denken mensen al gauw aan een eengezinswoning. Er zijn een hele hoop andere manieren om te wonen. Het is ook zeker belangrijk om hier van op de hoogte te zijn. Zo kun je precies kijken welke opties er allemaal voor je zijn.

 Wonen op het water

Zo is er natuurlijk de optie om op het water te gaan wonen. Dit kun je in een woonboot gaan doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een huis te laten bouwen op het water. Het is dan wel erg verstandig om goed na te denken over of dit echt een optie voor jou is. Zo is het met kleine kinderen niet verstandig om geen hek om je huis heen te zetten. Op het moment dat je kind buiten komt kan dit problemen veroorzaken.

Verder is het verstandig om te kijken of je het kunt bepalen. Er zijn namelijk maar erg weinig banken die een hypotheek afstaan voor bijvoorbeeld een woonboot. Dit komt omdat het een erg complexe zaak is. Er kan namelijk een hele hoop misgaan op een woonboot of een ander soort gebouw op het water. 

Huis op wielen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een heel erg mobiel huis te hebben. Een huis op willen is erg klein, maar voor sommige mensen is het echt het beste wat ze kunnen hebben. Je kunt je steeds weer verplaatsen en je kunt kijken waar je dan weer gaat wonen. Het is wel belangrijk om te weten dat dit allemaal in overleggen met de gemeente moet. Niet elke gemeente gaat hier namelijk mee akkoord.

Ook niet elke bank zal hier mee akkoord gaan. Vaak willen banken precies weten waar het pand staat en het pand moet daar ook blijven staan. Met een huis op wielen word dat natuurlijk een lastige zaak. Vaak wil een bank dan ook geen lening verstreken aan iemand met dit idee. Het is een gevaar voor hun. Het kan namelijk zo maar zijn dat jij verdwijnt. Zij hebben dan geen enkel idee waar jij bent en dat kan een groot probleem worden. 

Een woonwagen

Uiteindelijk kun je er ook nog voor kiezen om in een woonwagen te gaan wonen. Wanneer jij een vaste standplaats hebt, zal dit geen enkel probleem zijn. Je kunt je in een woonwagen ook vrij bewegen en je kunt ergens anders wonen dan dicht bij alle anderen mensen van de stad. Het kan voor veel mensen dus hun ideale huis gaan worden in de toekomst.

Een woonwagen is ook heel erg makkelijk in te delen en er zijn een hele hoop trucs overal voor. Je kunt daardoor echt merken dat het best fijn kan wonen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.