Praktische keuken

Praktische keuken

Een keuken kan van groot tot klein zijn. Het is een plek waar je veel bezig bent. Voor het ontbijt, de lunch en het avondeten ben je daar te vinden. Het is daarom wel handig als de keuken een beetje praktisch is ingericht. Zo kun je alles makkelijk weer vinden en hoef je niet bang te zijn dat er dingen omvallen. Weet wat je koopt 

Een van de belangrijkste dingen is toch zeker wel dat je moet weten wat je koopt. Op het moment dat jij een wat kleinere keuken hebt dan iemand anders zal je daar op ook inkopen moet doen. Wanneer je een wat grotere keuken hebt kun je dan ook wat grotere en meer inkopen doen.

Voor iemand met een kleine keuken is het handig om te kijken hoeveel kastjes je hebt en wat je in deze kastjes allemaal kwijt moet. Als je alleen bent met je partner heb je ook geen 20 glazen nodig. Zorg ervoor dat je niet te veel dingen koopt die je helemaal niet nodig hebt. 

Pak praktisch in

Het lijkt misschien veel ruimte, maar vaak vergis je je hier op. Er zijn namelijk een hoop spullen die je kwijt moet in de keuken. Apparatuur, bestek, glazen, pannen, kopjes, borden en noem maar op. Je moet je daarom niet vergissen op het feit dat je veel kastjes hebt.

Zorg ervoor dat je ruimte over houd in de kastjes. Als je dan toevallig nog een doos vind met spullen dan past dat er in ieder geval nog bij in. Grote borden passen op kleine borden. Ze hebben dus zeker niet allemaal een aparte plank nodig. 

Maak een lijstje

Het kan ook erg handig zijn om een lijstje te maken van wat je precies allemaal hebt. Op het moment dat jij een lijstje maakt kun je in je hoofd al een beetje gaan indenken waar je wat wilt hebben. Je gaat er dus een beetje voorbereid in. Je weet dan ongeveer wat je nog moet kopen en je koopt dus niet teveel.

Op het moment dat je toch teveel koopt zal je hier extra ruimte voor moeten maken en voor mensen met een wat kleinere keuken kan dit wel heel erg moeilijk zijn.

Opmeten

Het is ook erg fijn om te weten hoe groot de kastjes zijn. Echter is het ook erg verstandig om de muren op te meten. Je moet namelijk ook nog ergens een prullenbak neer kunnen zetten. Verder kun je dan opmeten of er misschien nog ergens anders een kastje past. Je kunt er dan altijd nog een kastje bij aanmaak.

Verder kan het slim zijn om eerst even goed te kijken waar de verlichting zit. Als je andere verlichting wil kan het ook slim zijn om dit even op te meten. Het moet natuurlijk wel genoeg licht weergeven.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.