Kunststofprofielen gebruik voor renovatie huizen en utiliteitbouw

Kunststofprofielen gebruik voor renovatie huizen en utiliteitbouw

Kunststof profielen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken als product bij de toepassing in verbouwingen en renovatie aan en in huis. We vinden ze niet alleen terug in de ruwbouw en pre-fab bouw onderdelen maar vooral als fundament voor de opbouw van kunststof kozijnen.Wat zijn kunststof profielen?

Kunststof profielen worden geproduceerd middels een extrudeer proces met een gebalanceerd mengsel van zeer fijn vermalen kunststof materiaal. Er zijn veel verschillende soorten kunststof met verschillende samenstellingen. Zoals bijvoorbeeld ABS, PMMA en PET-G. Het meest gebruikte kunststof profiel materiaal is PVC. PVC ontstaat door het samenvoegen van koolwaterstoffen. Het resultaat hiervan zijn kleine korrels of poeder, dit wordt ook wel kunststof granulaat genoemd.

Dit kunststof profiel granulaat wordt vervolgens geextrudeert tot een kunststof profiel. Dit gebeurd door het granulaat te verhitten en door een matrijs te persen. Vervolgens wordt het profiel afgekoeld en zodoende ontstaat er een kunststof profiel. De matrijzen die hiervoor gebruikt worden, worden per profiel vervaardigd. Dit is een uiterst precisie werk en onmiskenbaar het meest cruciale onderdeel van het vervaardigen van kunststof profielen.

Kunststof kozijnen

Wanneer we aan renovatie denken dan komen we al gauw uit op kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn namelijk de ideale vervanging van traditionele houten kozijnen. Helemaal wanneer renovatie van bestaande houten kozijnen niet meer mogelijk is.

Onderhoud

Enkele voordelen van kunststof kozijnen ten opzichte van houten kozijnen zijn onder andere dat kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn. Kunststof kozijnen vragen namelijk nauwelijks onderhoud. Waar je houten kozijnen regelmatig moet schilderen voor het behoud van de kozijnen is dat bij kunststof kozijnen niet het geval.

Isolatie

Kunststof kozijnen isoleren zeer goed. Dit heeft natuurlijk als voordeel lagere energie kosten maar misschien wel belangrijker ook een positief effect op ons milieu. Hoe komt het dat kunststof kozijnen zo goed isoleren? Dat heeft te maken met het feit dat kunststofkozijnen van binnen hol zijn, deze holle binnenkant bevat stilstaande lucht. Deze lucht zorgt voor isolatie en daarbij is de regel dat hoe meer holtes in het kozijn des te beter de isolatie.

Wanneer dus nagedacht wordt over renovatie aan huizen en utiliteitbouw zijn kunststof kozijnen de ideale oplossing.

Kunststof profielen en isolatie kunststof kozijnen

Bij het vervaardigen van kunststof kozijnen worden er kunststof profielen gebruikt om het kunststof kozijn op te bouwen. De kunststof profielen zorgen er onder andere voor dat er geen koudebrug ontstaat. Een koudebrug ontstaat waar het isolatiemateriaal wordt onderbroken. Op die plek gaat de warmte sneller de woning uit en dit zorgt onder andere voor een hoge luchtvochtigheid binnen in het huis of gebouw. Daarom wordt er vaak co-extrusie toegepast, co-extrusie is het extruderen van 2 soorten kunststof materiaal. Bijvoorbeeld Hard PVC in combinatie met Zacht PVC. Zacht PVC ziet eruit als een soort rubber en houd de tocht en vocht tegen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Funadmin, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.