Wonen en werken

Wonen en werken

Er zijn steeds meer mensen die besluiten dat het misschien toch handig is om eens thuis te gaan werken. Thuiswerken kan namelijk op een hele hoop manieren fijn zijn. Je bent dus aan het wonen en het werken in je huis. Het is wel belangrijk om zoiets gescheiden te houden. Werk tijden

Op het moment dat je thuis werkt is het heel erg belangrijk dat je je aan je werktijden houd. Als je thuiswerkt is het namelijk heel erg verleidelijk om langer door te werken, want je hebt in principe toch de tijd om het te doen. Mensen die zo werken overwerken zich zelf vaak. 

Als jij 2 uur moet werken dan hou je je hier ook aan. Als jij 6 uur moet werken met een pauze van 15 minuten, is het verstandig om deze pauze ook gewoon te houden. Zo hou je het ritme er in en ga je niet te veel werken. Dat is namelijk nergens voor nodig. 

Werkplek

Verder is het ook heel erg belangrijk dat je een juiste werkplek hebt als je gaat wonen en werken in hetzelfde gebouw. Waar je eet kun je beter niet werken. Wanneer je dan lunch hebt, heb je ook het gevoel dat je mag en kan werken. Het beste is daarom een aparte kamer. Zo kun je je goed afsluiten van de rest en heb je geen last van je omgeving.

Als je besluit om een ruimte werk klaar te maken, is het handig om een fijne stoel te hebben waar je fijn in zit. Dat is goed voor je rug en je hebt dan ook meer plezier in je werk, want je weet dat je lekker kunt zitten. Je kunt meer relaxen dan in een kantoor. 

Wonen en werken scheiden

Wanneer je werkplek in je eigen huis hebt, kun je al snel afgeleid raken. Misschien ligt er nog ergens was of staat er nog een vies glas op je bureau? Dat kun je toch wel even gauw opruimen? Het is niet verstandig om dit te mengen met je werk. Zo kun je je namelijk niet goed concentreren op je werk en dat is wel de bedoeling. Je kiest namelijk niet voor niets voor het thuiswerken. 

Naast dat je je niet goed kunt concentreren op je werk, ga je iedere keer wanneer je vrij bent denken dat je moet werken. Je deed namelijk dezelfde handelingen toen je nog niet vrij was. Je hersenen zullen dit steeds associëren met de verkeerde dingen en dit kan op den duur heel erg vervelend voor je zelf worden. Het kan daarom verstandig Zijn om deze dingen goed gescheiden te houden. Zo kun je je werk goed doen en daarna kun je je bezighouden met het wonen in je eigen huis. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.