Je huis in Antwerpen verkopen: 3 redenen om te kiezen voor een makelaar!

Je huis in Antwerpen verkopen: 3 redenen om te kiezen voor een makelaar!

Sta je op het punt je woning in Antwerpen te verkopen? In dat geval loont het om een verkoopmakelaar in te schakelen. Zeker wanneer je inmiddels zelf al naar een andere plek verhuisd bent. De afstand tussen je nieuwe woonplaats en Antwerpen is mogelijk te groot om zelf steeds heen en weer te reizen voor bezichtigingen van potentiële kopers. In dit artikel vind je drie andere redenen, die maken dat het inschakelen van een makelaar in Antwerpen zorgt voor een soepele verkoop van je woning in de stad. #1: een makelaar kent de stad en woningmarkt

Een goede reden om voor de hulp van een makelaar te kiezen, is het feit dat een makelaar de woningmarkt in Antwerpen goed kent. Vaak heeft een makelaar in het recente verleden vergelijkbare woningen verkocht, of aangekocht voor cliënten. Het maakt dat een makelaar weet wat potentiële kopers zoeken en wat een realistische prijs is voor het huis. Zelf een onderzoek doen naar de woningmarkt in Antwerpen kost veel tijd en is lastig.

#2: een makelaar heeft vaak al een netwerk

In aanvulling op het feit dat een makelaar de stad goed kent, heeft deze vaak ook de beschikking over een ruim netwerk. De makelaar kent andere makelaars, die op hun beurt cliënten helpen bij de aankoop van een nieuw huis in Antwerpen. Door deze makelaars op de hoogte te brengen van de aanstaande verkoop van je woning, is de kans groot dat je op korte termijn de eerste bezichtigingen hebt. Ook handig: een makelaar in Antwerpen kan je vaak adviseren over een geschikte notaris in de stad voor het uitwerken van de verkoopdocumenten.

#3: bespaar veel tijd met een makelaar

Doordat een makelaar een groot netwerk heeft en al snel de eerste bezichtigingen in zal plannen via collega’s, zal de woning in een relatief korte tijd verkocht worden. Het proces verloopt veel sneller, dan wanneer je de verkoop volledig zelf zou regelen! Daar komt bij dat je zelf geen omkijken meer hebt naar de verkoop van het huis, waarmee je veel tijd zal besparen. Denk aan de bezichtigingen, de onderhandelingen, enzovoorts.

Informatie en advies omtrent het verkopen van je huis in Antwerpen? Neem gerust contact op met Heylen Vastgoed: de grootste vastgoedmakelaar van de provincie Antwerpen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.