De veranderingen van het kleinste kamertje in huis

De veranderingen van het kleinste kamertje in huis

In het kleinste kamertje van het huis hebben de afgelopen jaren de grootste veranderingen plaatsgevonden. WC’s met geurfilters, een volautomatische ‘onder-douche’ ook wel Douche-WC genoemd, verwarmde zittingen, deksels die geruisloos sluiten, waterloze urinoirs en het design van de wc-brillen.Telkens als we de wc doortrekken spoelt er nogal wat (drink)water het riool in. Oudere stortbakken verbruiken negen tot wel twaalf liter per spoelbeurt. Geen goede zaak voor het milieu én uw portemonnee. Bij veel nieuwe modellen, de zogenaamde dual-flush toiletten, kan – met behulp van het bedieningspaneel – gekozen worden voor een spoelbeurt met zes liter water (grote boodschap) of drie liter (kleine boodschap).

Toiletdouche

Erg in trek zijn de toiletten met een geïntegreerde watersproeier; zeg maar een toilet met een bidet-functie. Wie het wil reinigt het onderlichaam eerst met een warme waterstraal, waarna een föhn droogt.

Urinoir steeds populairder

Het urinoir wint snel aan populariteit; zowel in een- en tweepersoons mannenhuishoudens als gezinnen met jongens. Hygiëne is en belangrijk argument. De meeste mannen geven er toch de voorkeur aan om staand te plassen en met een urinoir is de kans op spatvlekken aanzienlijk kleiner.

Fleur het kleinste kamertje in huis eens op

Wie denkt dat ‘het kleinste kamertje in huis’ ook al gauw het saaiste kamertje is, heeft het mis. Leuke toiletmatten, opvallende borstelgarnituren, aparte fonteintjes en maffe wc-brillen geven het toilet een eigen look: snel, eenvoudig en relatief goedkoop. Maar met een beetje fantasie en creativiteit is er nog veel meer te verzinnen. Zo is een toiletbril met een leuk grappig printje altijd een goed idee. 


© 2015 saniplaza, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.