Denk je er over om een veranda aan te bouwen?

Denk je er over om een veranda aan te bouwen?

Wanneer jij je woning wilt gaan uitbreidden heb je de keuze tussen een uitbouw of een veranda.
Wij willen je graag verder helpen met het kiezen voor een veranda of juist een aanbouw.

De eerste zonnestralen komen tevoorschijn, de natuur begint langzaam te bloeien en de vogels fluiten.  De lente is aanwezig en de zomer staat voor de deur. Je nieuwe veranda is de perfecte plek om verbonden te zijn met de natuur, of zelfs in de buitenlucht te zitten. Zorg dat je weet wat het doel is van je veranda. Wil je alleen in de zomer lekker kunnen vertoeven, of juist het hele jaar door?Verschil tussen aanbouw en een veranda

Er is een groot verschil tussen een aanbouw en een veranda en dat zijn de ramen. Heb je genoeg ruimte en wil je karakter toevoegen aan je woning? Dan is een veranda een optie. Het zorgt namelijk voor een apart deel van je woning. Een aanbouw zorgt juist voor een uitbreiding van de leefruimte op bijvoorbeeld de woonkamer of keuken. In het algemeen kan je stellen dat een veranda altijd een aanbouw is, maar een aanbouw is niet altijd een veranda.

 

Wat je ter voorbereiding moet doen

Een duidelijk beeld schetsen voor jezelf is van groot belang. Rustig de tijd nemen om te kijken wat je wensen zijn is essentieel. Wellicht kun je proberen om al met een schets aan de slag te gaan. Welke materialen wil je gebruiken? Je kan kiezen uit verschillende soorten veranda’s. Voor welke veranda je kiest, bepaal je helemaal zelf. Verder bepaalt de vloer een groot deel van je veranda. Hier kan je kiezen om de veranda te bouwen op de bestaande tegels, maar ook bijvoorbeeld vlonderplanken te gebruiken. Tijd om na te denken is er dus voldoende!

 

De juiste plek kiezen is van groot belang

Wanneer je ene veranda laat plaatsen is het kiezen van een goede plek echt van waarde. De meeste mensen kiezen voor het zuiden en zo kun je optimaal genieten van de zon. Maar let wel op, in de zomer kunnen de temperaturen erg hoog oplopen. Er zijn een mogelijkheden. Deze zijn hieronder beschreven.

  • Noorden: met de veranda naar het noorden gericht, heb je haast geen last van de zon. Als je voor het noorden kiest, is een verwarming zeker een aanrader.
  • Oosten: met de veranda op het oosten gericht, is het vooral in de ochtenduren erg lekker. In de middag kan het wel afkoelen en daarom is een verwarming ook een aanrader.
  • Westen: als je veranda in het westen gelegen is, heb je voor in de namiddag tot de zonsondergang de zon, heerlijk maar het kan wel oplopen qua temperatuur. Een zonwering of ventilatie is zeker aan te raden.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.