Slechte nachtrust? Waar ligt dat aan?

Slechte nachtrust? Waar ligt dat aan?

Dikke kans dat je op het probleem ligt. Je lichaam is niet in balans en dat heeft alles te maken met de keuze van je bed.

 Dat is niet zo verwonderlijk. Want een ‘goed bed’ zegt niks over jou. Iedereen heeft namelijk wat anders nodig om prettig te kunnen slapen. Wat heeft jouw lichaam nodig? Een hard of zacht matras? En hoe moet je hoofdkussen aanvoelen? Dan hebben we het trouwens nog niet eens gehad over je lattenbodem!

Je leest het al, je slaapcomfort is van een hele hoop factoren afhankelijk. Of en hoe vaak jij met het juiste been uit bed stapt, is dan ook volledig afhankelijk van de keuzes die je maakt bij de aanschaf van je bed. En alle andere onderdelen die daarbij komen kijken, natuurlijk.

Hoofdzaak

Iedereen streeft naar evenwicht. De geestelijke balans is net zo belangrijk als de lichamelijke. Voelen we ons fysiek namelijk niet lekker, dan gaan we er ook mentaal op achteruit. En andersom geldt dat ook. Beide evenwichten bereik je onder andere door gezonde voeding en een aangename nachtrust.

Daar heb je dan wel een matras voor nodig dat volledig op jouw lichaam is aangepast. Deze moet dan ook precies zo hard of zacht zijn dat je lijf volledig recht ligt. Dan moet je natuurlijk ook een bijpassend hoofdkussen hebben. Je nek is immers een verlengde van je ruggengraat. Met deze twee onderdelen verkrijg je dan ook de balans die je nodig hebt.

Schakel bij twijfel altijd een expert in om je te helpen de juiste keuze te maken.

(Dubbele) bodem

Tja, het oppervlak waar je op ligt bestaat uit meerdere lagen, niet waar? In het geval van een boxspring liggen er op de bodem meerdere matrassen van variërende diktes.


Heb je niet een bed van dat type, dan heb je te maken met de klassieke lattenbodem. Maar waarom zou je niet voor een moderne variant gaan? Een Swissflex bodem laat je namelijk iedere positie aannemen die je maar wilt. Zo ben je altijd in staat om de juiste houding aan te nemen!

Slaap lekker.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.