Welke garagedeur past bij jou?

Welke garagedeur past bij jou?

De meeste mensen staan er niet bij stil wanneer ze een garagedeur gaan kopen: waar moet je nou op letten als je een dergelijke aankoop gaat doen? Los van het feit dat de deur een mooie uitstraling aan je woning moet geven, is het ook van belang dat je bij het gebruik van de garageruimte stilstaat. Dat gegeven heeft namelijk gevolgen voor het type deur dat je het beste kunt aanschaffen.Het gebruik van de garage

Als je dagelijks de garage in en uit wilt met je fiets, dan is een zijdelingse garagedeur hoogst waarschijnlijk de beste keuze. Een dergelijke deur opent (in tegenstelling tot de meeste deuren) niet verticaal maar horizontaal. Hierdoor hoef je de garagedeur slechts een klein gedeelte te openen om de garage in en uit te kunnen.

Wanneer je ook de ruimte vlak onder het plafond en aan de zijkant in de garage wilt benutten om spullen op te bergen, dan is een roldeur de ideale oplossing. Dit type garagedeur rolt zichzelf op in een opbergsysteem dat direct boven de opening van de garage wordt geplaatst.

Garagedeuren en veiligheid

Naast de manier waarop je de ruimte in de garage wilt gaan benutten, is het ook van belang om stil te staan bij de veiligheid van de deur. Stel dat je bijvoorbeeld kinderen hebt. Je moet er niet aan denken dat ze met hun handen klem komen te zitten tussen bijvoorbeeld de veren van de deur, of erger nog tussen de deur en de grond!

Gelukkig zijn er tegenwoordig garagedeur verkrijgbaar waarbij veel aandacht is gegeven aan de veiligheid. Zo heeft het Duitse merk Hörmann de afstand tussen de veerwindingen van de veren waarmee de garage open en dicht wordt gedaan dusdanig klein gemaakt dat het nauwelijks mogelijk is om met je vingers er tussen knel komen te zitten. Ook zijn er zijn sensoren op de markt verkrijgbaar die ervoor zorgen dat elektrisch aangedreven garagedeuren direct tot stilstand worden gebracht als er onverhoopt een persoon onder de deur zou staan.

Anti inbraakmaatregelen

Een derde punt dat aandacht verdient bij de aanschaf van een nieuwe garagedeur, is de aandacht die gegeven is en anti inbraakmaatregelen. Kijk dus of er bijvoorbeeld extra sloten op de deur bevestigd kunnen worden zodat inbraak wordt ontmoedigd. Het gebeurd namelijk nog te vaak dat mensen hun woning goed beveiligen, maar daarbij de garagedeur over het hoofd zien.

Al met al zijn er dus een aantal belangrijke aspecten waarover je dient na te denken bij de aanschaf van een garagedeur. Het kan dan ook best lastig zijn om als leek zijnde de juiste deur te kiezen. Kom je er niet uit? Vraag dan om advies bij een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in garagedeuren.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Doriaan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.