Concurrentie op de energiemarkt neemt toe

Concurrentie op de energiemarkt neemt toe

Energieleveranciers gaan steeds verder om nieuwe klanten te werven. Deze concurentiestrijd zorgt ervoor dat er gestunt wordt met de prijzen wat positief is voor consumenten. Zeker met het grote aantal vergelijkingssites, zoals http://goedkopeenergieleverancier.nl/, worden energieleveranciers gedwongen om het goedkoopste contract aan te bieden. Maar hoe zit het nou precies met energie?

 

 Alle energie is hetzelfde

Een veel gemaakte fout is de gedachte dat er 'goede' en 'slechte' energie is, maar om dit uit de wereld te helpen: Iedereen krijgt thuis dezelfde energie uit het stopcontact. Alle energie die in Nederland wordt opgewekt komt op één groot energienet terecht en gaat vanaf daar naar alle huishoudens, ongeacht bij welke energieleverancier je zit. Als je een energiecontract met groene energie hebt, betekent het wel dat deze energie door windmolens, zonnepanelen of waterkrachtcentrales wordt opgewekt, maar dit wordt niet rechtstreeks naar jouw stopcontact gestuurd. Het kan bij iedereen terecht komen. Dit haalt niet weg dat je investeert in duurzame energie door een energiecontract af te sluiten met groene energie. 

Je zit nooit zonder energie

Er zitten geen risico's aan het overstappen naar een nieuw energiecontract. Als je van de ene naar de andere energieleverancier overstapt is dit een kwestie van een administratieve handeling, er verandert niets en je komt nooit zonder energie te zitten. Het enige wat verandert is dat de energierekening van een andere energieleverancier komt en dat je een hoop geld gaat besparen.

Nog goedkoper door vergelijken

Energieleveranciers proberen zelf zoveel mogelijk nieuwe klanten aan te trekken via hun eigen website of op straat, maar vaak zijn deze contracten nog voordeliger op vergelijkingssites. Aangezien de vergelijkingssites alle contracten met elkaar vergelijken en de goedkoopste het vaakst wordt gekozen, proberen alle energieleveranciers als voordeligste uit de vergelijking te komen. Zij verlagen hun prijzen daarom nog meer. Ga daarom nooit meteen in op een aanbod van een energieleverancier, maar vergelijk kijk eerst of deze energieleverancier wel echt de goedkoopste is. Je vindt hierover meer informatie op https://www.overstappen.nl/energie/goedkoopste-energieleverancier/

Binnen 5 minuten besparen

Een vergelijking maken en een nieuw contract afsluiten is binnen 5 minuten gedaan. Je vult een aantal gegevens in over waar je woont en op basis hiervan geeft de vergelijkingssite een overzicht van alle contracten die het voordeligst zijn voor jouw situatie. Hier wordt aangegeven hoeveel je gaat besparen. Het overstappen is gratis en je hoeft hier zelf niets aan te doen. Maak dus gebruik van deze concurrentiestrijd tussen energieleveranciers. Het kan zorgen voor een besparing van gemiddeld €300!

Stimuleer concurrentie

Een gezonde concurrentiestrijd is altijd goed in een vrije marktwerking, het zorgt voor een verhoogde kwaliteit voor de laagste prijs. Aangezien alle energie van dezelfde kwaliteit is kun je zonder twijfelen kiezen voor de laagste prijs. Stimuleer de concurrentie door ieder jaar over te stappen van energiecontract en zorg ervoor dat je nooit meer teveel hoeft te betalen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 SanneScholter, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.