Wilt u uw woning toekomstklaar maken? Geld lenen voor verbouwing

Wilt u uw woning toekomstklaar maken? Geld lenen voor verbouwing

Heeft u plannen voor een grote verbouwing in huis? Maar weet u niet precies hoeveel u zal uitgeven of bent u bang dat u niet genoeg geld heeft gespaard? Het zou natuurlijk verschrikkelijk zijn om midden in de verbouwing te moeten stoppen, wegens geldgebrek. In dat geval kunt u geld lenen om de gehele verbouwing of een deel daarvan te financieren. Maar hoe werkt dat nu? En is het wel verstandig om geld te lenen voor een verbouwing? Wij hebben het speciaal voor u uitgezocht!Geld lenen voor verbouwing | hoe geld lenen?

In het geval van geld lenen voor een verbouwing heeft u een ruime keuze uit diverse leningen. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor een doorlopend krediet. Dit is vooral handig als u niet precies weet hoeveel de verbouwing gaat kosten. Zo kunt u eventuele extra kosten dekken, zodat u de verbouwing niet plotseling stil hoeft te leggen. Daarnaast is het ook mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten. Het nadeel hiervan is dat u een bepaald aantal moet opgeven, hierdoor kunt u of te veel of te weinig lenen. En u bent verplicht om rente te betalen over het gehele bedrag, niet alleen over het bedrag dat u ook daadwerkelijk gebruikt. Bij een doorlopend krediet is dit wel het geval.

 

Geld lenen voor een verbouwing is het verstandig?

Geld lenen voor een verbouwing? Wij raden altijd aan om eerst uw reserves aan te breken, voordat u een lening afsluit. Een lening kost namelijk altijd extra geld. Als het gaat om een verbouwing kan het echter erg verstandig zijn. Het is immers een investering in uw huis. Hierdoor zal de waarde van uw huis stijgen, waardoor u het geld later waarschijnlijk terugkrijgt. Het is aan te raden om het grootste deel van de verbouwing zelf te betalen en het resterende (kleinste) gedeelte te lenen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BOBlog, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.