De klok is al honderden jaren een vast onderdeel van de inrichting

De klok is al honderden jaren een vast onderdeel van de inrichting

De inrichting van ons interieur is in sommige gevallen afhankelijk van specifieke trends. Sommige kleuren en verschillende type materialen zijn meer populair dan anderen afhankelijk van de tijd en mode. Ook qua interieurproducten en artikelen zijn er altijd volop ontwikkelingen waarneembaar. Er zijn echter ook onderdelen die we al honderden jaren terugzien in diverse interieurs. De klok is bijna in ieder huis wel aanwezig. Een klein klokje naast het bed, een klassieke koekoeksklok in de woonkamer of een moderne wijzerplaat in de keuken aan de muur er zijn tal van verschillende manieren waarop je een klok in je interieur kan passen.Een klok is tegenwoordig een design product

In dit digitale tijdperk hebben we bijna allemaal wel een smartphone of dragen we een sporthorloge die onze stappen telt en de hartslag meet. Door de multi functionaliteit van alle elektronica die we dagelijks bij ons dragen, heeft de klok ook een andere functie gekregen. De klok in huis is allang niet meer alleen om de tijd vanaf te lezen. De klok heeft tegenwoordig veel meer een rol als design object of interieurproduct. De uitstraling en de looks van de klok zijn hierdoor een stuk belangrijker geworden en we zien dan ook dat het aanbod een stuk gevarieerder is dan tientallen jaren geleden.

Voor elk huis en elk type interieur is er wel een gepaste klok te vinden

Tegenwoordig heb je de keuze uit vele verschillende soorten klokken op websites zoals deze. Voor elk type interieur is er wel een geschikte klok te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een moderne variant stationsklok voor thuis die van de muur af staat of je kiest voor een wandklok met enkel de wijzers en zonder wijzerplaat, waardoor de muur als wijzerplaat fungeert. Stationsklokken zijn te bezichtigen op deze pagina. Naast diverse moderne klokken zijn ook de ouderwetse koekoeksklokken nog steeds erg in trek. Afhankelijk van jouw interieur en het kleurgebruik kun je kiezen voor een klok van specifiek materiaal in bepaalde kleuren. Heb je bijvoorbeeld een modern interieur met een industriële look dan kun je kiezen voor een wandklok met materialen als ijzer of aluminium. Wanneer je meer een rustieke inrichting hebt dan heb je de keuze voor bijvoorbeeld een mooie houten klok die past bij de sfeer in huis. Tegenwoordig vind je op internet tal van webshops met een indrukwekkend aanbod aan klokken, waarmee je eenvoudig online het geschikte exemplaar voor bij jou thuis uitzoekt.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.