Top 10 meest voorkomende inbraakmethodes + hoe ze voorkomen worden

Top 10 meest voorkomende inbraakmethodes + hoe ze voorkomen worden

Inbrekers proberen op veel verschillende soorten manieren uw huis binnen te komen. In dit artikel worden de 10 meest voorkomende inbraakmethodes genoemd, met daarbij hoe Streefkerk sluitwerk de inbraakmethode voorkomt. 



Openbreken van deur of raam

Inbrekers proberen uw raam open te maken met bijvoorbeeld een schroevendraaier of breekijzer. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit door het plaatsen van hang– en sluitwerk in stevige kozijnen, dat gecertificeerd is met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. 

 

Gaatje boren

De inbraakmethode gaatje boren wordt gebruikt bij deuren waar de sleutel niet uit is gehaald. Onder het slot wordt namelijk een gat geboord, waarna vervolgens met een hulpstuk de sleutel die nog in de deur zit wordt omgedraaid. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit door sloten te plaatsen die met een sleutel afsluitbaar zijn. Echter kunt u natuurlijk ook gewoon de sleutel uit het slot halen en veilig opbergen. 
 

Cilinder afbreken (Bulgaarse methode)

De uitstekende cilinder wordt afgebroken met een tang, waarna de deur door de inbrekers open wordt geduwd. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit met een veiligheidsbeslag. Dit veiligheidsbeslag zorgt ervoor dat de cilinder maximaal drie millimeter uitsteekt, waardoor deze niet afgebroken kan worden. 

 

Cilindertrekken

Inbrekers trekken bij deze methode de cilinder uit het slot door er een schroef in te draaien die mechanische druk opbouwd. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit door een cilinder met SKG drie sterren ® te plaatsen. Deze cilinder kan niet uit het slot getrokken worden, waardoor uw huis beveiligd is tegen deze inbraakmethode. 

Hengelen

Bij de inbraakmethode hengelen gebruiken inbrekers een stuk ijzer die ze door de brievenbus steken, waarmee ze de deurklink naar beneden kunnen trekken. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit voor u door uw brievenbus goed af te sluiten. 

 

Flipperen

Bij de inbraakmethode flipperen gebruiken inbrekers een stuk plastic vanaf de buitenkant van de deur dat door de sleuf van het slot wordt gedrukt, zodat deze openbreekt. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit voor u door een beveiligingsstrip te plaatsen langs de deur. 

 

Inbraak via bovenlichtjes

Bij deze inbraakmethode wordt er ingebroken via het kleine raampje boven een ander raam. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit voor u door hang– en sluitwerk dat gecertificeerd is met het Politiekeurmerk Veilig Wonen te plaatsen. 

 

De babbeltruc

Bij de inbraakmethode de babbeltruc proberen inbrekers met een smoes uw huis binnen te komen, bijvoorbeeld om de radiator te repareren. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit voor u door een stevige kierstandhouder voorzien van een SKG-vinkje op de deur te plaatsen. 

 

Insluipen

Bij de inbraakmethode insluipen, gebruiken inbrekers een openstaande deur of een openstaand raam om binnen te komen. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit voor u door het afhangen van gecertificeerde deuren en ramen. Echter is het natuurlijk altijd van belang dat u uw deuren en ramen goed afsluit. 

 

Lockpicking

Bij de inbraakmethode lockpicking worden er zogenoemde ''pennetjes'' in de cilinder van het slot gestoken, vaak door middel van een lockpickpistool. Dit pistool zorgt ervoor dat de cilinder dusdanig gaat vibreren, dat deze opengaat en de inbreker zo zonder schade aan het slot of de cilinder kan binnen gaan. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit voor u door het een cilinder met SKG drie sterren ® te plaatsen. 

 

Neem contact met ons op

Bent u opzoek naar een betrouwbare inbraakvoorkomer? Streefkerk sluitwerk is voor u de beste oplossing. Wij bieden u producten van zeer hoge kwaliteit aan, waarbij wij u deskundig advies geven om zo tot de beste oplossing te komen. Hiernaast zijn wij gecertificeerd met het Politiekeurmerk Veilig Wonen en hebben wij al meer dan 20 jaar ervaring als slotenmaker. Heeft u een vraag of opmerking? U kunt altijd contact met ons opnemen via e-mail (contact@streefkerksluitwerk.nl) of telefoon (0347-322955). 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel



© 2015 Bramdeleeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.