Besparen op jouw energiekosten met dubbel glas

Besparen op jouw energiekosten met dubbel glas

Wil je graag jouw energienota naar beneden brengen, maar weet je niet goed wat nu de beste keuze is? Een zonneboiler, isoleren of toch zonnepanelen? Het is allemaal erg populair, maar verstandiger is om eerst al uw glas te vervangen voor dubbel glas. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor HR++ glas en bespaar je direct enorm op de energiekosten. Een uitstekende investering.

 Dubbel glas, HR++ glas of HR+++ glas?

De termen van diverse soorten glas vliegen je om de oren. Eigenlijk is het heel erg simpel. Wanneer je kiest voor HR++s glas, ook wel triple glas genoemd, heb je de meeste isolatiewaarde. HR+++ glas is daarnaast ook weer het duurste glassoort. Verstandig is om een afweging te maken van wat mogelijk is met je budget. Een erkende glaszetter in je regio kan je daarbij uitstekende adviseren.

Hoeveel kun je besparen?

Investeren in isolatieglas is verstandig, maar hoeveel kun je er nu maandelijks mee besparen? Goede vraag en daarop is niet een antwoord mogelijk. Zoals hierboven al beschreven hangt dit mede af van het soort isolatieglas dat je laat plaatsen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor HR++ glas bespaar je 24 m3 gas op jouw stookkosten. Dit is in vergelijking getrokken met enkel glas.

Wanneer je kiest voor HR++ glas kun je tussen de 300 en 450 euro per jaar besparen. Afhankelijk van hoe je woning verder geïsoleerd. De investering van HR++ glas kan binnen 3 jaar terugverdiend worden. Een goede investering voor de toekomst dus. Niet alleen voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Subsidie voor isoleren van woningen

Nederland wil graag dat woningbezitters hun woningen beter laten isoleren. Overstappen van enkel glas naar bijvoorbeeld HR++ glas valt daar ook onder. Er zijn subsidies aan te vragen om de realisatie van isolatiemaatregelen te stimuleren. Deze verschillen per gemeente. Het is altijd verstandig om bij uw gemeente na te vragen of er een dergelijke subsidieregeling is.
 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 lizzmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.