Meer ruimte creëren met een dakkapel

Meer ruimte creëren met een dakkapel

Hoe creëer ik meer ruimte in huis? Een vraag die wij vaak op het platform van Odeso voorbij zien komen. Het antwoord op deze vraag is: Het plaatsen van een dakkapel. Tegenwoordig is het plaatsen van een dakkapel een snelle en efficiente manier van meer ruimte creëren. Een dakkapel is in de meeste gevallen binnen 1 dag wind en waterdicht geplaatst. Meer ruimte in je woning

Om meer ruimte te creëren in je woning is het plaatsen van een dakkapel een hele goede optie. Door het plaatsen van een dakkapel krijg je voornamelijk meer leefruimte. De vierkante meters liggen er vaak al, maar hier kun je vaak weinig mee door de schuine wanden van het dak. Plaats je een dakkapel dan krijgt je kamer vaak direct een heel ander aanzicht. Je kunt een bureau plaatsen, een zithoek creëren of een extra bed plaatsen. 

Dakkapel ideale oplossing

Voor meer ruimte in je slaapkamer of op zolder is het plaatsen van een dakkapel de ideale oplossing. Als je te maken hebt met schuine wanden is de loopruimte in je slaapkamer of zolderkamer vaak nihil. Met een dakkapel vergroot je deze loopruimte waardoor je echt het gevoel krijgt in een ruimte kamer te staan. Een bijkomend voordeel is dat je ook gelijk een mooie lichtinval krijgt in je slaapkamer. 

In één dag geplaatst

Tegenwoordig worden dakkapellen in één dag wind en waterdicht geplaatst. Van te voren zal de aannemer samen met jou de wensen doorspreken. Aan de hand hiervan wordt er een plan opgesteld en de dakkapel wordt bij de aannemer gemaakt. Dit noemen we prefab dakkapellen. Vervolgens wordt er een datum met je afgesproken voor het plaatsen. Binnen één dag zal deze dan worden geplaatst. Daarna zal de aannemer nog wel het één en ander moeten aftimmeren maar dit zijn vaak kleine dingen. 

Verschillende soorten en maten

Dakkapellen zijn echt in alle soorten en maten te krijgen. Het is eigenlijk een stukje maatwerk dat de aannemer samen met jou gaat bespreken. Het ligt er maar net aan hoeveel extra ruimte je wil creëren en wat de mogelijkheden zijn in de betreffende kamer. De aannemer kan je helpen met het aanvragen van eventuele vergunningen of subsidies. Vraag hier naar en hij zal je er graag over adviseren. Welke dakkapel je ook laat plaatsen, één ding is zeker; de extra ruimte en licht zal zeker bij je in de smaak vallen!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 getz86, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.