Dakgoot aanleggen? Daar heb je Pvc Voordeel voor!

Dakgoot aanleggen? Daar heb je Pvc Voordeel voor!

Het aanleggen of wijzigen van je afwatering is een klus die relatief eenvoudig is maar toch wel wat voeten in de aarde heeft. Lees onze tips door voor een perfect eindresultaat!Je hebt van die klussen waarbij je niet eens zou moeten denken aan het inschakelen van een vakman of -vrouw. Je afwatering opbouwen of verbeteren is daar één van. Dit karwei knap je helemaal zelf op met de topkwaliteit onderdelen en tips van Pvc Voordeel! Bestel bij ons je buizen, koppelstukken, goten en beugels waarmee je tot een prachtig en efficiënt eindresultaat komt. Daar komt nog eens bij dat we je scherpe prijzen en een supersnelle levering kunnen garanderen. Wat wil je nou nog meer?!

Hoe zet ik een dakgoot in elkaar?

Allereerst kies je het gewenste systeem. Met professionele lijm, die je eveneens gemakkelijk bij Pvc Voordeel bestelt, koppel je de onderdelen voor een lijmverbinding aan elkaar. Daarnaast kun je kiezen voor een handig kliksysteem, waarbij je een adhesief helemaal niet nodig hebt!

Dakgoot maat

De omvang van je afwatering hoort overeen te komen met het totale oppervlak van je dak. Kies daarom zorgvuldig het aantal buizen en goten uit voor je klus. Wanneer er te grote hoeveelheden water op je dak blijven liggen, kan dit namelijk lekkage en andere schade veroorzaken. Sterker nog, als het water niet goed weg kan lopen, kan zelfs de grond aan de voet van je woning, schuur of om welk gebouw het ook maar gaat hier hinder van ondervinden! Meet daarom de onderdelen van je dakgoot af aan de volgende tabel:

  • 60 m2 à 100 mm mast- of bakgoot
  • 100 m2 à 125 mm mast- of bakgoot
  • 130 m2 à 150 mm mast- of bakgoot
  • 150 m2 à 180 mm mast- of bakgoot

Verdere benodigdheden

Uiteraard ga je voor niks minder dan het allerbeste eindresultaat. Daarvoor zul je dan de volgende zaken nodig hebben:

  • Dakgoot
  • Regenpijpen
  • Gootbeugels – om de goten mee aan het gebouw te bevestigen; tussen twee gootbeugels mag maximaal 50 cm dakgoot zitten
  • Eindstukken
  • Uitloop – verbindingsstuk tussen de dakgoot en de regenpijp
  • Verbindingsstukken – hiermee bevestig je meerdere stukken dakgoot aan elkaar

Waar moet ik verder op letten?

De perfecte aansluiting van de diverse onderdelen op elkaar is cruciaal voor een efficiënt werkend afvoersysteem. Wees er daarom zeker van dat je beugels, goten, buizen en koppelstukken allemaal dezelfde breedte hebben. Daarnaast is het zaak dat je om de acht meter goot een regenpijp aanbrengt. Zo zorg je ervoor dat het regenwater vlekkeloos wegloopt.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.