Tiny Houses Steeds Populairder

Tiny Houses Steeds Populairder

Tiny House is een bekend begrip in Amerika en ook in Nederland wordt het steeds bekender. Mensen die in een tiny house wonen of willen wonen, willen graag duurzamer, goedkoper en milieuvriendelijker leven. Door in een tiny house te wonen, verklein je je ecologische voetafdruk en dat is de motivatie voor de mensen.

Meestal is een tiny house zelfvoorzienend. Je hoeft je tiny house dus niet aan te sluiten op een aardgasnet, waterleiding of het elektriciteitsnet. Tiny houses worden meestal gebouwd van natuurlijke materialen en gerecyclede benodigdheden zoals ramen of deuren. Vaak worden ze op wielen of trailers gemaakt zodat ze verplaatst kunnen worden. Dit zorgt voor meer onafhankelijkheid.

Lees hier verder als je meer te weten wil komen over Wat is een Tiny House?Tiny houses worden dus steeds populairder in Nederland. De huisjes zijn doorgaans maximaal 50 vierkante meter en bieden alle middelen om permanent te wonen. Mensen die in Tiny houses wonen vinden duurzaamheid erg belangrijk. Sommige tiny houses zijn off-grid. Dit houdt in dat je ze niet hoeft aan te sluiten op stroom en water, omdat zelf hun stroom opwekken en water filteren. 

Mensen die in tiny houses wonen zijn vaak geintressed in minamlisme. Mensen die minimalistisch leven proberen alle overbodige spullen uit hun leven te mijden en alleen de essentiële dingen in huis te hebben. Ze kopen alleen wat ze echt nodig hebben en beperken de rest tot een minimum. Minimalisten geloven er in dat ervaringen ons gelukkig maken en spullen niet. 

Misschien heb je de Netflix serie "how to live morgage free" gezien. Hierin komen ook verschillende Tiny house varianten voorbij. Al deze mensen hebben geen hypotheek hoeven nemen omdat ze gekozen hebben voor een tiny house.

Dit is iets wat je ook steeds vaker hoort onder millenials. Dus wel die extra vakantie maar niet meer die extra grote tv. 

Ben je nou nieuwschierig geworden hoe een compleet huis op slechts 50 vierkante meter eruit ziet? Dan kun je hier een Tiny House Plattegrond bekijken. Er zijn verschillende maten en vormen dus wat je smaak ook is, ik raad je zeker aan om een kijkje te nemen. Misschien is het wel wat voor jou, wonen in een tiny house. 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Prepz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.