Kaarsen

Kaarsen

Heeft u nog kaarsen in huis?

Misschien bent u een verstokte romanticus die graag de sfeer in huis wilt verhogen door het aansteken van een aantal kaarsen. Of je hebt kinderen en kaarsjes op de verjaardagstaart behoort nog altijd tot de gewoonte. Zeker de ouderen onder ons hebben hier en daar nog een noodkaars liggen voor het geval de elektriciteit uitvalt, de jongeren doen dat tegenwoordig met een ingebouwde zaklantaarn op de smartphone. Kaarsen hebben eigenlijk alleen nog maar een sfeerfunctie, want zelfs voor warmte zijn er alternatieven en heb je er wel een heleboel nodig om het enigszins op temperatuur te krijgen.Verscheidenheid

Toch doet juist die functie op het gebied van sfeerverhoging het nog altijd goed en zijn er allerlei soorten kaarsen verkrijgbaar op de markt. Zo zijn er eenvoudige waxinelichtjes, die ook wel eens gebruikt worden om de theepot warm te houden en dan theelichtjes genoemd worden. Deze zijn letterlijk overal verkrijgbaar, van de supermarkt, drogist tot aan de speciaalzaak. Je hebt drijfkaarsen, dinerkaarsen, ronde, lange en dikke kaarsen, en kaarsen in elke mogelijke kleur. Een aparte afdeling vormen de geurkaarsen, waar aan de kaars een aantrekkelijke geur is meegegeven, die vrijkomt als men de kaars aansteekt. Je kunt zelfs kaarsen verkrijgen die een zo specifieke brandtijd hebben dat je er vrij nauwkeurig de tijd mee kunt aflezen.

Het kopen van kaarsen

Zoals eerder vermeld, kun je eenvoudige kaarsen bijna overal aanschaffen, maar voor de wat exclusievere modellen zijn er speciaalzaken. Dan kan bijvoorbeeld een huishoudelijke winkel als Blokker of Action zijn, maar ook winkels die alleen maar kaarsen verkopen. Gemakkelijker is het kaarsen via het internet te bestellen. Tenslotte vergt het niets speciaals, je hoeft niks uit te proberen of te voelen. Je bestelt gewoon de kaarsen die je wilt hebben en die worden dan meestal de volgende dag al geleverd. Google op ‘kaars’ en je staat verbaasd wat voor mogelijkheden er op dat gebied je allemaal geboden worden.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 LI1299, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.